Morata totaal niet, maar De Gea en Del Bosque flink onder de indruk: "België serieuze kanshebber om EK te winnen"

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Brussel
| 0 reacties
Morata totaal niet, maar De Gea en Del Bosque flink onder de indruk: "België serieuze kanshebber om EK te winnen"
Foto: © photonews

Tot een krachtmeting tussen België en Spanje zal het vanavond niet komen. Dat is best jammer, want bij de regerende Europese kampioen waren ze maandagavond nog serieus onder de indruk van de Rode Duivels. David De Gea, Alvaro Morata én Vicente Del Bosque spraken zich uit over onze nationale ploeg.

“We hebben veel respect voor België", stak De Gea van wal. De doelman van Manchester United haalde het WK van vorig jaar aan als bewijsmateriaal. "Ze hebben in Brazilië een sterk WK gespeeld, het was een knappe prestatie. En in mijn ogen zijn de Rode Duivels een van de grote kanshebbers om het EK te winnen.”

"België beschikt over topspelers die schitteren in grote competities"

Ook bondscoach Vicente Del Bosque kijkt vol bewondering  naar de prestaties van Marc Wilmots en zijn manschappen. “België is een hele sterke ploeg, met enkele individuen die het verschil kunnen maken.”

“Of de Rode Duivels een kanshebber zijn om het EK in Frankrijk te winnen? Ja, ja, ja… Zeker en vast. Ze zijn een serieuze kanshebber. Ze beschikken niet voor niets over topspelers die schitteren in grote competities.

Geen krachtmeting voor Morata

Alvaro Morata leek dan weer minder onder de indruk van onze nationale trots. “De FIFA-ranking is wat ze is, hé. België heeft een sterke selectie, maar we zullen zien hoe dat op het veld tot uiting komt. Wij zullen er alvast alles aan doen om hen te verslaan.” Nu ja, van dat laatste zal dus niets in huis komen, Alvaro...

"Ik durf niet te zeggen wie de beste is"

David De Gea

De Gea, die vanavond in doel zou gestaan hebben bij Spanje, liet zich nog uit over Hazard, De Bruyne en ook Benteke. Het grootste gevaar bij de Duivels durfde hij echter niet naar voor schuiven. “Goh… Het zijn allemaal fantastische spelers.”

“Ik ken hen alle drie, omdat ze ook in de Premier League spelen. Ik durf me eigenlijk niet uit te spreken over wie nu de beste is.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties