De Clásico: deze vraagstukken houden voetbalminnend Spanje bezig

Caroline Tonnelier
| 0 reacties
De Clásico: deze vraagstukken houden voetbalminnend Spanje bezig
Foto: © photonews

Zaterdag om 18u15 is het eindelijk zover: de Clásico tussen Real Madrid en FC Barcelona. Al sinds de bekendmaking van de kalender wordt uitgekeken naar de confrontatie en door de interlandbreak was het extra lang aftellen naar het duel tussen de aartsrivalen.

Voorlopig zijn er nog heel wat vraagstukken waar analisten, journalisten, supporters en al wie van dichtbij of veraf iets met Real of Barcelona te maken heeft, zich het hoofd over breken. Een overzicht van de belangrijkste vragen die voetbalminnend Spanje bezighouden.

Speelt hij of speelt hij niet: Lionel Messi

Dé hamvraag van de afgelopen weken was natuurlijk: raakt Lionel Messi op tijd fit? Daarover bestaat intussen geen twijfel meer: de Argentijn trainde de ganse week mee en maakt gewoon deel uit van de selectie voor de Clásico. 

De vraag blijft echter: start Messi of wordt hij als luxe-invaller gebruikt? Luis Enrique gaf nog geen uitsluitsel, maar benadrukte wel dat Messi nog niet honderd procent is. Gezien de topvorm van Neymar en Suarez zou het dus zomaar kunnen dat Messi inderdaad op de bank start.

Speelt hij of speelt hij niet: James Rodriguez

In Madrid vragen ze zich dan weer af of James Rodriguez aan de aftrap verschijnt. De Colombiaan is heelhuids teruggekeerd na de interlandbreak en is dus klaar voor de strijd.

Maar... dat was hij ook tegen Sevilla en toen liet Benitez hem op de bank starten. Daar konden vele Real-fans niet mee lachen, en James zelf ook niet. 

Speelt hij of speelt hij niet: Karim Benzema

En dan is er ook nog Karim Benzema. De Fransman staat in het oog van de storm omwille van zijn betrokkenheid in het schandaal rond Valbuena. Bovendien sukkelde hij met een blessure, maar hij raakte net op tijd fit.

Of hij ook speelt? Dat is nog maar de vraag, maar er zijn enkele belangrijke argumenten die in zijn voordeel pleiten. Cristiano Ronaldo leek zijn aanvalsmaatje in elk geval wel hard te missen de afgelopen weken en bovendien staat Benzema garant voor goals. Real kan zijn doelpunten in elk geval goed gebruiken.

Aanval of verdediging: Rafa Benitez

Rafa Benitez ligt dezer dagen zwaar onder vuur bij Real Madrid. Er wordt hem een al te defensieve instelling verweten. De fans willen bijvoorbeeld Casemiro uit de ploeg voor de partij tegen Barcelona. 

De vele blessures kan Benitez niet langer als excuus inroepen: al zijn toppers zijn beschikbaar. De coach zelf liet alvast weten dat de aanval de beste verdediging is tegen Barcelona. 

Een beslissing onder druk van de spelers, die niet blij zijn met de defensieve aanpak van hun coach, of niet: dat is een andere discussie die dezer dagen de Spaanse media domineert.

Dat de positie van Benitez dezer dagen niet al te stevig is, is alleszins duidelijk. Er wordt zelfs beweerd dat van bovenaf aan de poten van de stoel van de Spanjaard gezaagd wordt.

Naar het stadion of toch maar voor de buis: terreurdreiging

Ook in Spanje onsnapt men er niet aan: de terreurdreiging is tegenwoordig overal in Europa allesoverheersend. Uiteraard wordt ook naar aanleiding van dé wedstrijd van het jaar gevreesd voor een mogelijke aanslag.

De veiligheidsmaatregelen zijn dan ook ongezien. Maar de Spaanse veiligheidsdiensten en overheid doen er alles aan om de burger gerust te stellen en benadrukken dat niets wijst op een reële dreiging. De Clásico lijkt dus niet in gevaar. 

En verder...

Uiteraard is er nog veel meer te vertellen over de Clásico. We hebben het nog niet over Ronaldo gehad bijvoorbeeld. Ontploft hij tegen Barcelona of blijft hij een schim van zichzelf? 

En wat met Bale? Kan hij nog eens schitteren? Wat hebben de fans van Real Madrid in petto voor Piqué? Scoort Neymar ook in Bernabeu met de ogen dicht? Komen er estaladas binnen in het stadion? 

De belangrijkste vraag blijft natuurlijk: wie wint? Barcelona is voor velen toch favoriet. Omwille van de voorbije weken, maar ook omwille van de resultaten van de voorbije jaren. Al denkt Benitez er anders over: "Wij zijn favoriet", aldus de Real-coach. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties