Romeinse vormdip blijft maar duren

Briers Philippe

AS Roma krijgt de trein nog altijd niet op de rails. De Romeinen kwamen bij Torino niet verder dan een 1-1 gelijkspel en dus keerde de rust nog niet terug bij de "Giallorossi".

Afgelopen week protesteerden de Romeinse supporters nog tegen de mindere resultaten van de laatste weken. Vooral de nederlagen tegen Barcelona en Atalanta werden niet getolereerd door de ultra's van de Romeinse Curva Sud. De druk op Roma-coach Rudi Garcia wordt zo alleen maar groter.

Goede start

Er waren nog zekerheden bij de Romeinen. Wanneer Miralem Pjanic zich met een stilstaande fase moeide, kwam er weer gevaar uit. De Bosniër bracht de Romeinen met een vrije trap op 0-1 in de 84e minuut. Torino-doelman Daniele Padelli ging weliswaar niet vrijuit.

Déjà vu

Maar net als twee weken geleden tegen Bologna gaf Roma de zege nog uit handen in de slotfase. Nadat de Duitse Roma-verdediger Antonio Rüdiger in de fout ging, moest zijn collega Kostas Manolas alle zeilen bijzetten om die fout recht te zetten. Bij die actie raakte hij Torino-spits Andrea Belotti in het strafschopgebied: penalty dus.

Maxi Lopez zette zich achter de bal en bracht de score in de 94e minuut op 1-1. Dit voor Roma zeer vermijdbare gelijkspel zal de gemoederen in de hoofdstad niet bedaren. De volgende wedstrijden tegen BATE Borisov en Napoli zijn zo van een veel groter belang, dan ze hadden gehoopt bij Roma.