Het drama en de charme van de FA Cup: van 0-2 naar 3-2 in vier minuten naast brandende pub

Caroline Tonnelier

Terwijl in België binnenkort de kwartfinales van de Beker van België worden afgewerkt, is men in de Engelse FA Cup nog aan de eerste ronden bezig. Dit weekend wordt gespeeld voor een plaatsje in de derde ronde.

Ploegen uit de lagere reeksen staan dus tegenover elkaar, maar het spektakel is er daarom niet minder om. Zeker niet in de partij tussen Northampton en Northwich Victoria

Diep in de tweede helft leek de wedstrijd gespeeld, bij een 0-2 tussenstand. Niets bleek minder waar. Tussen minuut 83 en 87 keerde Northampton Town de situatie helemaal om. Van 0-2 naar 3-2 en weg bekerdroom voor de bezoekers.

Terwijl deze wedstrijd afgewerkt werd, was er overigens ook spektakel naast het veld. Achter een van de tribunes brandde een pub af. Geen reden om de wedstrijd te staken echter.