Geen kansen in België, maar wel succesvol in de Eredivisie

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 6 reacties
Geen kansen in België, maar wel succesvol in de Eredivisie
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Eredivisie is van oudsher een competitie met een grote Belgische inbreng. Maar tegenwoordig trekken ook enkele jongens naar het noorden die in België niet meer aan de bak kwamen. Wij gingen eens kijken hoe zij het er vanaf brachten.

Anthony Limbombe (NEC)

Anthony Limbombe was enkele seizoenen geleden nog één van de grote talenten van KRC Genk, maar hij brak nooit echter door in de Cristal Arena. Ook een uitleenbeurt aan Lierse SK bracht weinig zoden aan de dijk. 

In de Eredivisie (sinds vorig seizoen, nvdr.) doet de aanvaller het uitstekend. Met NEC wordt zelfs gestreden om een Europese plaats. Ook dit seizoen was hij al beslissend met vier doelpunten en drie assists. 

Bram Castro (Heracles)

Bram Castro is nog zo'n Belg die met zijn club bovenaan de Eredivisie staat te prijken. De doelman is een vaste waarde bij de club uit Almelo en was ook dit seizoen al meermaals belangrijk met enkele reddingen. 

In België ging het de doelman nochtans minder voor de wind. Als jonge kerel kreeg hij geen kansen bij STVV en KRC Genk, waarna een passage bij Roda JC soelaas bracht. Ook een tweede termijn op Stayen was niet om over naar huis te schrijven.

Tom Muyters (Excelsior)

Het verhaal van Tom Muyters loopt eigenlijk een beetje gelijkaardig als dat van Castro. Ook deze doelman kreeg in België te weinig kansen om door te breken. Bij STVV speelde hij nu en dan wel, maar veel te weinig. 

Muyters herlanceerde zijn carrière bij FC Eindhoven en is dezer dagen de nummer één van Excelsior. Al is de concurrentie met Filip Kurto niet min.

Tom Van Hyfte (Roda JC)

Tom Van Hyfte deed het goed bij VW Hamme, maar kreeg in België nooit een kans op het hoogste niveau. Dat ligt in Nederland wel eventjes anders. 

De aanvaller werkte zich via MVV op naar Roda JC. In zijn eerste seizoen op het hoogste niveau vond de 29-jarige middenvelder al meermaals de weg naar het doel. 

Onder anderen Kevin Begois (PEC Zwolle), Jan Wuytens (AZ Alkmaar), Timothy Derijck (ADO Den Haag), Dries Wuytens (Willem II) zijn ondertussen al gepokt en gemazeld in Nederland. Sommigen onder hen deden het in België ook goed, terwijl nog andere landgenoten nog te jong zijn voor een bovenstaande analyse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties