Ierland in statistieken: emotie boven cijfers

Ierland in statistieken: emotie boven cijfers
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ierland is een kleine natie en bracht nog niet zoveel grote voetballers voort. Gelukkig voor hen hebben ze er op dit moment zo eentje in hun rangen: Robbie Keane.

Ierland heeft nog maar twee keer eerder deelgenomen aan een EK. De eerste keer was in 1988. Het was pas in 2012 dat ze zich een tweede keer konden kwalificeren. In Polen en Oekraïne verloren ze alledrie hun matchen.

Wij waren aanwezig op hun laatste match op dat EK en als we eraan terugdenken krijgen we nog steeds kippenvel. De Ieren begonnen in de tweede helft hun nationale hymne aan te heffen. Geen mens in het stadion was er niet door aangegrepen. Een herinnering die we nooit zullen vergeten.

Topschutter

De beste speler van Ierland ooit, Robbie Keane, is natuurlijk topschutter. Robbie Keane lapte er al 67 tegen de netten in 143 matchen. Niemand komt zelfs maar in de buurt. Van de huidige selectie scoorden Shane Long en Kevin Doyle er elk veertien.

Meeste caps

Ook Robbie Keane (143). Hij blijft Shay Given (133), ook nog steeds actief als international. Kevin Kilbane (110) en John O'Shea (109) volgen al op ruime afstand.

Palmares

/

Blikvangers

Ervaring is het sleutelwoord van Ierland, want alle uitblinkers zitten aan de oudere kant. Robbie Keane, John O'Shea, Shay Given en nog meer doorgewinterde toppers reizen deze zomer af naar Frankrijk. Klik HIER voor de volledige doorlichting!

Babes

Iedereen weet dat het weer nooit meezit in Ierland. Gelukkig loopt er genoeg schoon volk rond om het maanden warm van te krijgen. Klik HIER om de Ierse babes te bewonderen in al hun glorie!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties