Italië onder de loep: wereldklasse tussen de palen, maar verder niet meer wat het geweest is

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 4 reacties
Italië onder de loep: wereldklasse tussen de palen, maar verder niet meer wat het geweest is
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alle EK-deelnemers hebben sterktes en zwaktes. Wij gingen op zoek naar de sterke punten van elk land, de uitblinkers per linie,... Vandaag ontleden we een bekende voetbalnatie: Italië.

Absolute topper tussen de palen

Gianluigi Buffon heeft de gezegende leeftijd van 37 lentes dan wel al bereikt, maar de doelman van Juventus is nog steeds wereldtop. En dat bewijst hij nog steeds iedere week.

Het voetbalwereldje spreekt over Manuel Neuer, Thibaut Courtois en Petr Cech als het om dé beste sluitstukken ter wereld gaat, maar GiGi heeft nog steeds zijn plaats tussen de wereldtoppers.

Catenaccio is Italiaans voor een reden

Op achterstand komen tegen de Italianen? Geen strak plan! Alessandro Nesta, Paolo Maldini en Fabio Cannavaro hebben de schoenen dan wel aan de haak gehangen, maar verdedigen kan La Squadra Azzurra nog steeds als de beste.

Met onder anderen Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Luca Antonelli (AC Milan) en Matteo Darmian (Manchester United) - en ja, we vergeten een pak namen - zijn er pionnen genoeg om het slot op de deur te houden.

Italiaans middenveld: niet meer wat het geweest is...

Oh, wat missen we de fluwelen baltoets van Andrea Pirlo. Oh, wat zou het genieten zijn met Francesco Totti. En jawel, ook Alessandro Del Piero stond in zijn nadagen op het middenveld te voetballen.

Die grote namen vinden we tegenwoordig niet meer terug bij La Squadra. Tegen de Rode Duivels moesten Antonio Candreva (SS Lazio) en Claudio Marchisio (Juventus) de ploeg doen draaien. Het verschil is wezenlijk.

Herhaling: Italië scoort amper!

Italië is en was nooit een veelscorende ploeg. Ook tegenwoordig is het zoeken naar een echte goalgetter. Graziano Pellè is niet van die orde, Mario Balotelli zoekt al jaren naar zijn beste vorm en Stefano Okaka is niet zeker van een selectie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties