Barcelona wereldkampioen, Messi en Suarez schrijven geschiedenis

Caroline Tonnelier
| 5 reacties
Barcelona wereldkampioen, Messi en Suarez schrijven geschiedenis
Foto: © photonews

River Plate heeft niet voor een stunt kunnen zorgen in de finale van het WK voor clubs. FC Barcelona pakte een logische en eenvoudige zege en mag zich nu ook officieel de beste ploeg van 2015 noemen.

Luis Enrique kon op zijn toptrio Messi-Suarez-Neymar rekenen en dan weet je het wel als tegenstander. Het was Lionel Messi zelf die de score opende. Een knappe treffer, maar ook een historisch doelpunt. Zijn vijfde op een WK voor clubs, waarmee hij het record van Delgado evenaart.

Hij pakte meteen ook een uniek ander record: Messi werd immers de eerste speler ooit die in één jaargang in zeven verschillende competities scoorde. Welke zeven competities vraagt u zich af. Uiteraard de Primera Division, de Copa del Rey, de Champions League en dit WK, maar ook de Spaanse Supercopa, de WK-kwalificatie en de Copa America.

Na de pauze schreef ook Luis Suarez geschiedenis. Hij evenaarde immers meteen het record van Messi en Delgado. Vijf doelpunten en allemaal op één WK: bijzonder straf en uiteraard ook een unicum. 

Na de hattrick tegen Guangzhou Evergrande, de eerste ooit op een WK voor clubs, was hij opnieuw goed voor twee treffers. 0-3 dus en alweer een nieuwe trofee in de goed gevulde prijzenkast van de Catalanen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties