De betwistbare fases uit Club Brugge - Anderlecht onder de loep, conclusie is verrassend

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 76 reacties
De betwistbare fases uit Club Brugge - Anderlecht onder de loep, conclusie is verrassend
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht won vanmiddag dan wel bij Club Brugge, maar Serge Gumienny was de echte ster van de middag. Wij namen de betwistbare fases onder de loep.

Vooral bij Club Brugge stond alles en iedereen op de achterste poten na enkele beslissingen van Serge Gumienny. Wij namen er het reglementenboekje - mét deskundige uitleg - even bij. En de conclusie is verrassend. 

26' Jelle Vossen wordt gehaakt door Olivier Deschacht, geen strafschop

Eigenlijk moest er daar een strafschop worden gefloten. De scheidsrechters krijgen de richtlijn mee om een fase te bestraffen als de verdediger in kwestie een risicovolle tackle inzet. Op dat moment wist Deschacht dat het fout kon lopen. En veel bal raakte hij niet.

55' Stefano Okaka scoort 0-3, feestje gaat niet door

Daar maakte de spelleiding een fout. Er bestaat heel veel onduidelijkheid over deze fase, maar... Stefano Okaka kwam uit buitenspelpositie, maar nam niet deel aan het spel.

Bovendien had Bjorn Engels meer dan tijd genoeg om een beslissing te nemen. En dan nog iets: op de beelden zag je duidelijk dat de verdediger van Club Brugge geen benul heeft van waar Okaka zich op dat moment ergens bevond.

58' Club Brugge lukt aansluitingstreffer, buitenspel niet bestraft

Stefano Denswil scoorde, maar eigenlijk maakte het niet uit of Nederlander al dan niet in buitenspelpositie stond. Bjorn Engels kopte die bal door en hij stond duidelijk offside. En daarmee is de kous af.

65' Vormer scoort de 2-2, maar de actie wordt afgevlagd

Thomas Meunier (hij gaf de voorzet, nvdr.) stond geen buitenspel, maar het was millimeterwerk. Met andere woorden: de beslissing was niet correct, maar daar kan je niemand op afrekenen.

79' Anderlecht beslist de wedstrijd van op de stip

Deze fase was gelijkaardig aan de fase met Deschacht en Vossen. Deze keer zette Thomas Meunier een risicovolle tackle in. Suarez was een tikkeltje eerder op de bal. En dus moest Meunier weten dat hij bestraft kon worden.

CONCLUSIE: Club Brugge en Anderlecht werden beiden twee keer benadeeld in de wedstrijd. Het is natuurlijk een eindeloos debat om te discussiëren over het moment van de fases. Maar we kunnen besluiten dat er weinig beïnvloeding was door de scheidsrechter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties