Verlinden wees Anderlecht, Chelsea, Everton en Leipzig af... maar kan nu wel jongste Belg in Premier League worden!

Redactie
| 13 reacties
Verlinden wees Anderlecht, Chelsea, Everton en Leipzig af... maar kan nu wel jongste Belg in Premier League worden!
Foto: © Photonews

De Premier League is de laatste jaren uitgegroeid tot een ware Belgencompetitie, maar mogelijk komt er binnenkort een sensatie bij. Thibaud Verlinden is namelijk goed bezig bij de U21 van Stoke City. Wordt hij de jongste landgenoot ooit in de Engelse topklasse?

Thibaud Verlinden sloeg in het tussenseizoen de poort van Standard achter zich dicht. De aanvallende middenvelder koos voor Stoke City. "Ik heb met RSC Anderlecht gepraat", vertelt Dany Verlinden in Het Laatste Nieuws.

"Er was ook interesse van Chelsea, Everton en Leipzig. Dan kan je evengoed voor Engeland kiezen, hé. Waarom geen topclub? Ik neem Charly Musonda Junior als voorbeeld. Had hij bij Stoke al niet gespeeld?"

Waarom geen Engelse topclub? Ik neem Charly Musonda Junior als voorbeeld

Dany Verlinden

De 16-jarige Verlinden kreeg een deel van zijn opleiding bij de Rouches, maar de relatie is serieus verbitterd. "Hij moest als enige bij de U16 blijven, terwijl de anderen werden doorgeschoven. Waarom? Omdat hij stage kon lopen bij Liverpool."

Ondertussen kwam Standard - bij Stoke traint Verlinden nu en dan mee met de A-kern - al terug polsen. "Daniel Van Buyten heeft me gebeld", gaat de voormalige doelman van Club Brugge verder. 

"Natuurlijk heeft Standard spijt dat ze één van de grote talenten hebben zien vertrekken. Maar je kan ook spijt betuigen zonder na te trappen. Al is er daar nu wel een pak veranderd."

En Verlinden wil nog iets duidelijk maken. "We zijn helemaal geen geldwolven. Voor het geld bleven we beter in België. Thibaud had een hoger loon op Sclessin. Hij heeft in Engeland zelfs een studiebeurs."

En nu de Engelse top bestormen?

En nu op naar het eerste elftal van the Potters? "Zijn technische kwaliteiten liggen boven het gemiddelde, maar hij moet meer willen scoren", besluit vader Dany. "In dat opzicht had hij het te gemakkelijk in België. Hier vlieg je de lucht in na een dribbel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties