Dit zijn de beste voetbalsters in de wereld
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties

Voetbalkrant.com stelt de eigenzinnige vrouwentop samen

Dit zijn de beste voetbalsters in de wereld
Foto: © SC

2015 ligt achter de rug, maar het is nog niet te laat om terug te blikken op het jaar. Eerlijk? Onze redactie is fan van lijstjes. Zo richten we ook onze blik op de beste vrouwelijke voetbalsters. Al is het hier natuurlijk ook met een twist.

We spraken enkele dagen geleden al over de knapste voetbalsters ter wereld. En we kunnen alvast een tipje van de sluier oplichten: een aantal van de knapste voetbalsters zijn nu eenmaal ook bij de beste van deze aardbol. 

We stelden eigenzinnig een toplijstje samen, waarbij we kiezen voor de toekomst. De genomineerden voor de Gouden Bal (Lloyd, 33), Miyama (30) en de ondertussen gestopte Sasic komen dus niet in het lijstje voor, net als een van de grootste voetbalsters aller tijden (Marta, 29) of die andere gestopte topper (Wambach). En nee: ook geen Sawa of Angerer.

Op een volgend WK (2019 in Frankrijk) zien we hen mogelijk allen niet eens terug. De speelsters die wij in aanmerking nemen hopen we in La Douce France wél te zien schitteren. Met oog op de komende jaren dus.

1. Alex Morgan 

Baby Horse is nog altijd maar 26, maar pakte al talloze prijzen. Een WK, Olympisch Goud, ... Bovendien is ze op weg om ooit misschien wel in de voetsporen te treden van Mia Hamm en Abby Wambach. Qua publiciteit steekt ze beiden nu al naar de kroon, ondanks enkele blessures is ze ook qua voetbal op de goede weg.

2. Ada Hegerberg

23 goals in 42 wedstrijden bij het Noorse A-elftal, 22 goals in 13 matchen bij Lyon in de Ligue 1: Ada Hegerberg is de vikingdochter die scoort als een tierelier. We zijn al jaren onder de indruk en de spits is ondertussen nog steeds maar 20. Een grote toekomst ligt voor haar dan ook in het verschiet.

3. Lieke Martens 

Het moment dat een Nederlandse bondscoach beslist om de 4-3-3 te laten waarvoor hij is en met twee centrumaanvalsters gaat spelen, dat zal het moment zijn waarop iedereen de ware kwaliteiten van Lieke Martens zal ontdekken. De Nederlands-Limburgse speelde enkele maanden bij Standard, maar maakt momenteel het mooie weer in Zweden. 

4. Viviane Miedema

Het brengt ons overigens meteen bij die andere Nederlandse goalgetster: Viviane Miedema, die in 2014 de overstap van Heerenveen naar Bayern München maakte. De komende jaren kan Viv (19) enkel beter worden en rijpen in Duitsland. 

5. Tessa Wullaert

In Duitsland maakt ook ene Tessa Wullaert het mooie weer. De Belgische timmerde de voorbije jaren in de BeNe League aan de weg naar boven, na een aanpassingsperiode zal ze de komende jaren ook bij onze oosterburen het beste van haarzelf moeten laten zien.

Makkelijk wordt dat niet, maar ze heeft de jeugd nog steeds mee. Dan wordt ze nog meer de vaandeldraagster van de Belgian Red Flames.

6. Ana-Maria Crnogorcevic

Ooit werd ze bekend voor een bodypaintshoot, ondertussen heeft ze zich steeds meer opgeworpen als een van de rijzende sterren bij Zwitserland. Op haar 25e kan ze nog enkele jaren mee, bij Frankfurt bewijst ze dat ze zowel in de spits als op pakweg linksachter uit de verf kan komen.

7. Nora Holstad Berge

Een van de sterkste verdedigsters uit de Bundesliga, die ook bij Noorwegen het mooie weer maakt de laatste jaren. Op merite en ervaring kan ze de komende drie-vier jaar bij Bayern München én haar land voor prijzen zorgen.

8. Het sterke Franse blok

Kiezen tussen Délie, Necib, Lavogez, Boulleau of Henry? Het is sowieso een beetje verliezen. Het Franse nationale team lijkt klaar om in eigen land een gooi te doen naar eindwinst op het WK. Hou ze in de gaten.

9. Tobin Heath

Als Carli Lloyd de heldin was van het WK 2015 in Canada, dan moet Tobin Heath de regulator worden van Team USA op het volgende WK. Ze heeft de skills, het overzicht en weet Alex Morgan bovendien bijzonder goed staan op het veld.

10. Jessie Fleming

Mogen we er nog een 'dark horse' tussensteken? De 17-jarige Canadese Jessie Fleming was een van de verrassingen op het WK in eigen land. De jeugd heeft ze dus zeker nog mee ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties