Onwaarschijnlijk én pijnlijk: toptalent van AC Milan blijkt geen 16, maar 25 te zijn!

Timothy Collard
Timothy Collard
| 19 reacties
Onwaarschijnlijk én pijnlijk: toptalent van AC Milan blijkt geen 16, maar 25 te zijn!
Foto: © SC

AC Milan legde hem in 2013 vast, maar nu blijkt dat het ‘toptalent’ Yusupha Yaffa op dat moment niet 16, maar wel 25 jaar oud was. Onwaarschijnlijk en Milan sleept de speler dan ook onmiddellijk voor de rechter wegens fraude.

Bij aankomst in Italië vertelde Yaffa bij de dienst immigratie dat zijn papieren onderweg waren. Als geboortedatum gaf hij 31 december 1996 op. Maar na onderzoek is gebleken dat de aanvaller geboren is op 14 november 1987, zomaar eventjes 9 jaar eerder. Met dat verhaal pakt Gazzetta dello Sport uit.

Niet moeilijk dat Yaffa hoge ogen gooide in de jeugdreeksen van de Rossoneri. Meespelen met knaapjes die 9 jaar jonger en heel wat kleiner en frêler zijn, dat zouden er velen kunnen.

Ook in Duitsland lukt het niet

Bij het eerste elftal van Milan kon Yaffa evenwel niet doorbreken. De Italianen sleten hem aan Eintracht Frankfurt, terwijl hij ondertussen voor het tweede elftal van MSV Duisburg speelt. Ook daar loopt het dus niet van een leien dakje.

En op de koop toe gaat Milan de Gambiaan nu voor het gerecht slepen. Yaffa riskeert een zware straf en mogelijk moet hij zelfs enkele jaren de gevangenis in.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties