"Als we top zijn, dan kunnen we met Standard wedijveren voor een plek in play-off 1"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 5 reacties
"Als we top zijn, dan kunnen we met Standard wedijveren voor een plek in play-off 1"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Georges Leekens dropte ‘nieuwkomer’ Joao Carlos vorig weekend onmiddellijk in de basis tegen Standard. De Braziliaan deed het behoorlijk, maar geeft toe dat hij nog niet voor de volle 100% okselfris is.

“De tweede helft tegen Standard was ontzettend zwaar. Ze hebben ons serieus onder druk gezet en er was geen enkel moment in die hele match dat ik even op adem kon komen. Eerlijk? Na 75 minuten was ik pompaf”, glimlacht Carlos.

“Ik was enigszins verrast, maar ben heel erg blij met het feit dat ik 90 minuten heb gespeeld. Al moet mijn niveau nog omhoog. Het technische gedeelte verleer je nooit, maar op fysiek vlak kan het echt wel beter”, is de Braziliaan zelfkritisch. “Ik zit nu aan 80, misschien 90 procent van mijn kunnen.”

"Als we top zijn, kunnen we met Standard wedijveren"

Verder verloopt het samenspel met zijn ploegmakkers steeds beter. “Het zijn goede en slimme spelers, dat zag ik snel. De taal is belangrijk, maar veel belangrijker is dat je elkaar begrijpt op het veld, met de voeten. Het gaat goed, maar het is logisch dat het samenspel binnen enkele wedstrijden beter zal zijn.”

Na de nederlaag tegen Standard lijkt het niet simpel voor Lokeren om nog in play-off 1 te geraken. Al blijft Joao Carlos ambitieus. “Als we top zijn, dan kunnen we met Standard wedijveren voor een plaats in play-off 1. Daar geloof ik in.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties