Overzicht Eredivisie: Jonge Belg held van Roda tegen Ajax, Feyenoord blijft verliezen

Caroline Tonnelier

We hebben een nieuwe leider in de Eredivisie. Ajax verspeelde immers dure punten op het veld van Roda JC en moet de koppositie zo overlaten aan PSV. Intussen blijft Feyenoord verliezen.

Feyenoord - ADO Den Haag 0-2

Feyenoord blijft maar verliezen. De Rotterdammers leden een vijfde opeenvolgende nederlaag, dit keer op eigen veld tegen ADO Den Haag. Het is nu al van 6 december geleden dat Feyenoord nog eens kon winnen in de competitie.

Een doelpunt in elke helft volstond voor de bezoekers. Voor de pauze was het Kevin Jansen die de score opende, net voor het uur legde Zuiverloon de eindstand vast.

Roda JC - Ajax 2-2

Na een halfuur voetballen leken de Amsterdammers nog op weg naar een eenvoudige zege in Kerkrade. Op dat moment stond het immers 0-2 na doelpunten van Milik en El Ghazi.

Roda JC liet het hoofd echter niet hangen en nog voor de rust stond de aansluitingstreffer op het bord. Toch zag het er erg lang naar uit dat Ajax met de drie punten naar Amsterdam mocht vertrekken.

Ngombo: twee invalbeurten, twee doelpunten

In blessuretijd kregen de bezoekers echter het deksel op de neus, en dat dankzij een 20-jarige Belg. Invaller Ngombo, die afgelopen zomer Standard inruilde voor Roda, werd met zijn tweede doelpunt op het hoogste niveau de held van de middag.

Een straffe prestatie voor Ngbombo, want enkele dagen geleden liet hij, ook al als invaller, pas zijn eerste competitiedoelpunt optekenen. Dat was toen goed voor de zege tegen FC Utrecht.

31/01/2016 12:30Roda JC Kerkrade - Ajax2-2
31/01/2016 14:30Cambuur - Heerenveen0-1
31/01/2016 14:30Feyenoord - ADO Den Haag0-2
31/01/2016 16:45FC Twente - Utrecht3-1