Vanhaezebrouck zet zijn team op scherp: "Met domme tegengoals ga ik een probleem hebben"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 33 reacties
Vanhaezebrouck zet zijn team op scherp: "Met domme tegengoals ga ik een probleem hebben"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij AA Gent werken ze toe naar de heenwedstrijd van de achtste finales van de Champions League tegen Wolfsburg van woensdagavond. Na enkele mindere prestaties waarschuwt Vanhaezebrouck zijn team voor domme foutjes.

De laatste wedstrijden ging het wat minder vlot voor de Gentenaars. Tegen Brugge ging het team twee keer de boot in en ook tegen Moeskroen moest het lang wachten op de openingstreffer van Boussoufa.

Die domme tegengoals kosten ons de Bekerfinale

"We blijven wie we zijn, maar het is een feit dat we na Nieuwjaar te veel op achterstand kwamen. drie keer tegen Brugge en ook tegen Beveren. Wanneer we zelf op voorsprong komen is dat beter voor onze speelstijl. Dan kan de tegenstander niet in loopgraven kruipen", aldus Vanhaezebrouck.

Het merendeel van die goals kwam er na foutjes of concentratieverlies. "We slikten heel makkelijk doelpunten en dat kost ons de Bekerfinale. Op dit niveau is het nog belangrijker dat we die domme fouten eruit laten."

Zelfs in België is het moeilijk om die fouten recht te zetten

-Hein Vanhaezebrouck

Hein wil zijn team op scherp zetten. "Zelfs in België zijn die moeilijk recht te zetten, maar in de Champions League zeker. Als we domme goals pakken ga ik daar morgen een probleem mee hebben. Je kan altijd een goal pakken, maar hoe wij ze de laatste tijd binnenkrijgen, is veel te makkelijk."

Er is ook niet veel ruimte voor tegenslagen. "Het is helemaal anders als in de groepsfase. Het zijn twee rechtstreekse duels, dus we kunnen ons niet al te veel veel misstappen veroorloven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties