Club moet topschutter een maand missen, dus... wij leggen zijn vervangers in de weegschaal

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 5 reacties
Club moet topschutter een maand missen, dus... wij leggen zijn vervangers in de weegschaal
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge moet Abdoulay Diaby een maandje missen. Maar niet getreurd. De aanvallende weelde in de kern van Michel Preud'homme is enorm. Wie moet de topschutter de komende weken vervangen?

Abdoulay Diaby ligt in de lappenmand met een hamstringblessure. Club Brugge hoopt de spits klaar te stomen voor de finale van de Beker van België tegen Standard.

De doelpuntenproductie van Club Brugge lijkt echter aangetast. Met zestien doelpunten (alle competities samen, nvdr.) was de Malinees immers de blauw-zwarte topschutter. Diaby was immers goed voor één doelpunt om 159 minuten.

Ik beschik nog steeds over drie centrumspitsen

Michel Preud'homme

"Maar mijn kern kan zo'n blessure opvangen", is Michel Preud'homme vol vertrouwen. "Ik beschik nog steeds over vier centrumspitsen en die jongens zijn klaar om te spelen."

WEDSTRIJDENDOELPUNTEN
Abdoulay Diaby38 wedstrijden16 doelpunten
Jelle Vossen2811
Tuur Dierckx315
Wesley Moraes11

Jelle Vossen: één doelpunt om de 159 minuten

Je leest het goed. Jelle Vossen is even productief als Diaby. Beide aanvallers hebben gemiddeld 159 minuten nodig om een doelpuntje te scoren.

Bovendien zou Vossen - Diaby in of uit de lappenmand - sowieso zijn deel van de wedstrijden spelen. De Eigenbilzenaar is immers goed voor een twintigtal rozen per seizoen, altijd en overal.

Tuur Dierckx: één doelpunt om de 196 minuten

Jawel, ook Tuur Dierckx zien we als een centrumspits. Het jeugdproduct van blauw-zwart wordt regelmatig van op de flank uitgespeeld, maar zijn favoriete positie ligt helemaal vooraan.

Dierckx is zo'n speler die niet alleen gemakkelijk de weg naar het doel vindt, maar ook op z'n sterkst is in de slotfase van een wedstrijd, wanneer de tegenstander al sterretjes begint te zien.

En dan zijn er nog de Brazilianen...

Wesley Moraes en Leandro Pereira. De statistieken van laatstgenoemde hebben we bewust weggelaten in bovenstaand overzichtje. Zo'n nul oogt namelijk allesbehalve fraai.

Bovendien lijkt het krediet van Banana stilaan opgebruikt. Zeker na het meer dan geslaagde debuut van Wesley. Zijn landgenoot had amper zeven minuten nodig om zijn eerste doelpunt in België te scoren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties