Als het slecht afloopt voor Waasland-Beveren en/of OH Leuven... Kunnen Trossard en Schrijvers dan dit seizoen nog voor Genk spelen?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 9 reacties
Als het slecht afloopt voor Waasland-Beveren en/of OH Leuven... Kunnen Trossard en Schrijvers dan dit seizoen nog voor Genk spelen?
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is natuurlijk nog lang niet zover… Maar wat als het straks slecht afloopt voor OH Leuven en/of Waasland-Beveren en die clubs 15e of 16e eindigen? Bestaat er dan een kans dat Leandro Trossard en Siebe Schrijvers dit seizoen nog in actie komen voor KRC Genk?

Trossard en Schrijvers zijn namelijk eigendom van Genk, dat beide spelers tot het einde van het seizoen ter beschikking stelt van respectievelijk OH Leuven en Waasland-Beveren. Maar wat als het seizoen er over drie speeldagen zou opzitten voor de twee jeugdige talenten? Wat dan? Verschillende fans van Genk stelden zich die vraag, Voetbalkrant.com ging op zoek naar een antwoord.

We legden ons oor te luisteren bij Ludwig Sneyers, voorzitter van de Pro League. “Ik begrijp de redenering, maar het is onmogelijk. Er zijn in België maar twee transferperiodes en de laatste mercato van het seizoen is inmiddels achter de rug. Schrijvers en Trossard zullen dit seizoen niet meer in actie komen voor Genk", aldus Sneyers.

In Engeland wél mogelijk

Ja, maar…. “Dat het in Engeland wel mogelijk is? Dat klopt. Maar daar gelden andere regels. Daar kunnen de clubs een speler verhuren aan een andere club voor één of meerdere maanden, hem nadien terughalen en toch opnieuw opstellen. Maar dat is in België niet mogelijk.”

Het valt natuurlijk af te wachten wat Genk zal doen wanneer blijkt dat OH Leuven en Waasland-Beveren straks niet meer in actie hoeven te komen na de reguliere competitie. Heeft Peter Maes de jonkies dan graag onder zijn hoede om hen klaar te stomen voor volgend seizoen? Of blijven ze toch bij hun huidige clubs trainen? Het zal moeten blijken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties