Origi laat hint vallen voor Wilmots: "Ik heb een kleine voorkeur voor de spits"

Stijn Van Hove
Stijn Van Hove
| 4 reacties
Origi laat hint vallen voor Wilmots: "Ik heb een kleine voorkeur voor de spits"
Foto: © photonews

Divock Origi is terug van weggeweest. De snelle aanvaller is hersteld van zijn blessure en heeft zin om te schitteren. Zondag gooide hij de League Cup-finale nog om voor Liverpool met zijn invalbeurt. Maar het mocht niet baten. Nu hoopt hij op een basisplaats tegen Manchester City woensdagavond.

"Ik heb kilo's spieren gewonnen," zegt Divock Origi aan Het Nieuwsblad. Dat is de beste manier om hem te omschrijven, hij is veel sterker en sneller geworden. Origi lijkt klaar voor het seizoenseinde én het EK in Frankrijk.

Zondagavond in de League Cup-finale oogde hij fris en blessurevrij. Zijn invalbeurt zorgde ervoor dat Liverpool verlengingen uit de brand kon slepen. Origi voelt zich wel goed in Liverpool.

"Ik heb het gevoel dat de coach en de club in me geloven." Klopp moet wel in Origi geloven, want anders zou hij de polyvalente aanvaller niet verkiezen boven Christian Benteke.

"In een topclub hebben we resultaten nodig. De coach zal kiezen voor diegene van wie hij denkt dat die op dat moment de beste keuze is. Nu kan ik dat zijn. Morgen kan Christian dat zijn. We hebben heel andere kwaliteiten. Het seizoen is nog lang. We zullen zien hoe het gaat lopen."

Door die andere kwaliteiten belandt Origi regelmatig op de flank, terwijl hij liever in de spits speelt. "Ik heb altijd gezegd dat ik me in de toekomst als spits zie. Maar mijn kwaliteit is dat ik polyvalent ben. Ik kan ook op de zijkant spelen. Maar ik heb een kleine voorkeur op de spits", aldus Divock Origi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties