CR7 on fire: topschutter in Spanje én in Europa

Jacob Delabastita
Jacob Delabastita
| 4 reacties
CR7 on fire: topschutter in Spanje én in Europa
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Real Madrid maakte gehakt van Celta de Vigo. Een van de architecten van deze overwinning was Cristiano Ronaldo. De Portugees scoorde 4 keer en is zo topschutter in Spanje en in Europa.

De eerste helft begon moeilijk voor de Portugees. Hij liet zich zo weinig zien dat het Madrileense publiek begon te morren. Hij vond het toen wel welletjes en ontbond zijn duivels, met de gekende gevolgen. Door die vier goals neemt hij de titel van topschutter over van Luis Suarez. De Uruguayaan zit aan 27 goals, twee minder dan Cristiano.

De topschutter van Europa was de Braziliaan Jonas, met 26 doelpunten. U hoort mij ongetwijfeld al komen... Ook die titel is nu voor CR7, die echt wel on fire is.

350 goals voor Real Madrid

Er is echter meer: Ronaldo rondde ook de kaap van 350 doelpunten voor Real Madrid. Bovendien haalde hij ook Zarra in, die tot Messi zijn record verbrak met 251 goals de topschutter uit de geschiedenis van de Primera División was.

Cristiano zit nu aan 253. Daarvoor had hij 228 matchen nodig. Ter vergelijking: Zarra had 277 matchen nodig om 251 te scoren, Messi bereikte in zijn 289e match de kaap van 251.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties