Delferière verdedigt zichzelf en zijn team: "De foto werd verstoord"

Delferière verdedigt zichzelf en zijn team: "De foto werd verstoord"
Foto: © Photonews

Sébastien Delferière is sinds gisteren in een wel héél woelige storm terechtgekomen. De scheidsrechter tijdens Genk-Standard kende de Rouches een wel heel discutabel doelpunt toe. Een flagrant buitenspelgeval, dat vragen opriep. Nu beantwoordde hij ze zelf bij de RTBF.

Delferière komt eerst en vooral terug op de fase zelf. "Ik neem de definitieve beslissing, maar als hoofdscheidsrechter reken je ook altijd op de hulp van je assistenten. In dit geval oordeelde mijn assistent dat er geen buitenspel was. Spijtig genoeg was dat duidelijk de verkeerde beslissing."

"Er wordt ons gevraagd om zo laat mogelijk te beslissen en te kijken of de speler in kwestie effectief buitenspel stond. Mijn assistent neemt een foto (mentaal) op het moment dat de bal vertrekt, maar in dit geval werd die foto verstoord door het terugrennen van een verdediger van Genk. Hamalainen ja."

Met die communautaire kwesties wil ik niets te maken hebben

Sébastien Delferière

Op de sociale media klonk het al gauw dat Standard door een Waalse ref bevoordeeld werd. "Met die communautaire kwesties kan ik niets aan. Mijn twee assistenten zijn Vlaams. Daar heb ik niks op te antwoorden. Ik kan wel zeggen dat mijn team en ikzelf niets te verwijten valt in die optiek", besloot Delferière bij RTBF.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties