Gillet moet in zijn wangen knijpen: "Onwerkelijk dat ik voor Ibrahimovic gekozen werd"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Brussel
| 0 reacties
Gillet moet in zijn wangen knijpen: "Onwerkelijk dat ik voor Ibrahimovic gekozen werd"
Foto: © photonews

Wat een (half) seizoen is Guillaume Gillet aan het draaien bij Nantes. De ex-rechtsback van Anderlecht kreeg van de toonaangevende en meestal kritische krant L'Equipe zelfs een negen en werd uitgeroepen tot speler van de maand februari... als middenvelder. Bij de Duivels moet hij de klik maken.

Bij de Duivels is Gillet immers opgeroepen als rechtsback. "Ik heb zes maanden bij Anderlecht meestal als rechtsback gespeeld", haalt hij de schouders op. "En ik deed het niet slecht denk ik. Bij Nantes heb ik de prestaties doorgetrokken als middenvelder. En dat ging ook niet slecht", zei hij bescheiden.

Bescheiden, want in Frankrijk is men vol lof over de bijna 33-jarige Luikenaar. "Het was wel een enorme blijk van respect toen ik in februari, na amper twee maand bij Nantes, werd uitgeroepen tot 'Speler van de Maand'. En dan nog verkozen worden voor Zlatan Ibrahimovic, dat is onwerkelijk..."

Hopelijk kunnen we de Belgen wat moed geven

Als Toby Alderweireld straks naar het centrum opschuift, is Gillet de eerste vervanger op rechtsback. "We willen het land een positief signaal geven in Portugal. Hopelijk kunnen we de Belgen wat moed geven en de solidariteit tonen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties