Analyse Als club neem je best geen Engelse coach aan!

Sean Raab
| 1 reacties
Als club neem je best geen Engelse coach aan!
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gary Neville is ontslagen als trainer van Valencia. Momenteel is er geen enkele Engelsman hoofd van een Europese ploeg. Hoe komt het dat die Engelsen niet kunnen coachen?

De Premier League is de meest bekeken competitie ter wereld. Sinds de hervorming en officieel begin van de Premier League in 1992 heeft geen enkele Engelse trainer de trofee in de lucht mogen steken. Op Europees vlak doen ze het beter: welgeteld één Europese beker werd door een Engelse coach gewonnen afgelopen 32 jaar.

Degradatiestrijders

Bobby Robson was de man die Barcelona, toen nog met Ronaldo, leidde naar een titel in de Uefa-beker in 1997. Sindsdien heeft geen enkele Engelsman als coach prijzen kunnen pakken. De enige drie Engelse oefenmeesters die nu aan de leiding staan van een ploeg, zitten in hun thuisland. Sam Allardyce, Alan Pardew en Eddie Howe zijn de mannen die degradatiekandidaten Sunderland, Crystal Palace en Bournemouth leiden.

Sam Allardyce beweert dat Engelse coaches belemmerd worden om door te breken en niet genoeg kansen krijgen: "We hebben zoveel goede trainers met veel ervaring, maar ze krijgen geen kansen omdat we in Engeland buitenlandse coaches verkiezen", aldus Big Sam. Aangezien er geen Engelsman meer trainer is buiten Engeland, lijkt het erop dat het niet alleen het thuisfront is dat buitenlandse trainers verkiest.

Taalbarrière

Een bekende reden waarom Engelsen niet in aanmerking komen voor buitenlandse jobs is de taalbarrière. Het is alom gekend dat Engelsen niet al te goed andere talen beheersen dan hun eigen. Dat is voor de trainers niet anders, bekijk het hilarisch filmpje hoe Gary Neville in gebrekkig Spaans zijn troepen aanmoedigt:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties