Kevin Geudens: "Als Beerschot zijnde ga je altijd voor de titel"

Maarten Pottie
| 60 reacties
Kevin Geudens: "Als Beerschot zijnde ga je altijd voor de titel"
Foto: © SC

Volg Beerschot nu via WhatsApp!

Beerschot-Wilrijk gaat nog vol voor die eerste plaats. Dit weekend speelden de Antwerpenaars tegen Hamoir en stonden ze na een kwartier al 2-0 achter. Het was niet de eerste vroege achterstand voor de ploeg van trainer Dennis van Wijk.

Tegen Rupel-Boom na 4 minuten, tegen Grimbergen na 18 minuten en tegen Kelmis na 5 minuten. Beerschot-Wilrijk komt de laatste matchen wel vaker vroeg op achterstand. In een gesprek met Kevin Geudens gaan we hier dieper op in.

Diep gaan

"Ook tegen Hamoir zijn we iets te slap begonnen. We komen 2-0 achter, maar hebben ons goed herpakt", vertelt Geudens. "Ik heb er niet echt een verklaring voor. Soms heb je zo'n periodes in een seizoen, maar we weten het nu en de volgende zeven wedstrijden proberen wij op voorsprong te komen", aldus de 35-jarige. "Want altijd extra diep moeten gaan om toch die punten te pakken, dat voel je wel."

Het ligt niet aan van Wijk

-Kevin Geudens

De tegengoals zijn iets van de laatste weken, net als de trainer. "Maar het ligt niet aan van Wijk, het begon al op het einde met Urbain Spaenhoven", zegt Geudens. "Het zat al in ons spel, ik weet niet hoe dat komt."

Maar van Wijk ziet het wel, vertelt hij: "Hij hamert er wel op, je begint bijna met een achterstand aan de wedstrijd. Wij willen dominant spelen en als we dan eens een kans weggeven, dan moeten we zien dat het geen goal is."

Vol voor de titel

Volgens Geudens ligt het zeker niet aan de mentaliteit. "Het is vooral pech, de eerste kans die we weggeven is altijd binnen. We moeten elke wedstrijd beginnen zoals we de tweede helft uit de kleedkamer kwamen tegen Hamoir", analyseert Geudens. "De groep hangt goed aaneen en na die tegendoelpunten laten we altijd onze weerbaarheid zien."

"Het positieve moet overheersen en dat is ook zo in de groep", zegt de verdedigende middenvelder. "Iedereen beseft dat we een paar dingen moeten bijsturen. We moeten van bij de start extra focussen, we moeten echt meedogenloos zijn in de eigen 16 en niets weggeven. Als Beerschot zijnde ga je altijd voor de titel en wij geloven er nog in", besluit Geudens vol goede moed.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties