Belgische fans plannen feestje in Leicester: "Die staande ovatie van de Leicester-fans zal ik nooit vergeten"

Belgische fans plannen feestje in Leicester: "Die staande ovatie van de Leicester-fans zal ik nooit vergeten"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nog zes wedstrijden scheiden Leicester City van een historische eerste titel in de Premier League. Dankzij de aanwezigheid van Marcin Wasilewski heeft de club trouwens ook een degelijke fanbasis in België. En die jongens willen het feestje zeker niet missen.

Sinds de overgang van Wasilewski naar Leicester bezoeken tientallen Anderlecht-fans ook regelmatig het King Power Stadium. "Die eerste match ga ik me altijd blijven herinneren. Na afloop kregen we een staande ovatie van de Leicester-fans. Sindsdien is er een band gegroeid en komen zij ook regelmatig naar Anderlecht", vertelt Kim Merckx, één van de fans die Leicester City volgt.

"Wat het met mij zou doen als ze kampioen spelen? Anderlecht blijft natuurlijk mijn eerste club, maar het zou fantastisch zijn. Ik hoop dat ik nog aan kaarten kan geraken voor de thuismatch tegen Everton. Ik denk echter dat we sowieso naar daar zullen rijden om een feestje te bouwen", lacht Merckx. "Ik kijk er naar uit. Het gaat iets unieks worden."

Wasilewski is een fantastische vent!

Kim Merckx

Meestal krijgt hij kaarten van Wasilewski. "Hij regelt dat meestal, maar nu heeft hij ze nodig voor familie en vrienden. Normaal ook. Het is een fantastische vent! Na de match spreken we meestal af met hem. We gunnen het hem zo dat hij kampioen van Engeland zou worden. En eigenlijk mag het niet meer fout lopen."

Want Leicester heeft zeven punten voor en het kan dit weekend nog maar eens een fantastische zaak doen. "Als ze zelf winnen van Sunderland en Manchester United pakt punten af van Tottenham komt het heel dichtbij", weet Merckx. "Misschien vieren ze de titel dan wel vroeger dan tegen Everton. Al zou ik die match tegen Lukaku wel graag zien", lacht hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties