PSV legt de druk weer bij Ajax

Jaap Vreeke

In de Eredivisie is de laatste fase van het kampioenschap officieel ingegaan. Vitesse komt niet verder dan een gelijkspel in eigen huis tegen Heracles Almelo. Vincent Janssen scoort vier doelpunten en Feyenoord speelt gelijk tegen Groningen.

Roda-PSV 0-3

PSV heeft de druk weer bij Ajax gelegd na een makkelijke zege op het veld van Roda JC. Al na tien minuten had Luuk de Jong de Eindhovenaren op voorsprong gebracht. In de tweede helft verdubbelde hij de score en in de slotfase deed Davy Pröpper er nog een derde bij.

Heracles-Vitesse 1-1

De nummers 6, Heracles, en 7, Vitesse, van de Eredivisie hebben het tegen elkaar opgenomen in de Gelredome in Arnhem. Vitesse kon op één punt van Heracles komen als ze in eigen huis wisten te winnen, maar het bleef bij een gelijkspel.

Vanop de stip

Een razend snel openingsdoelpunt leek de Vitessenaren in een zetel te zetten. In de derde minuut scoorde Milot Rashica de 1-0 voor de Arnhemmers. De wedstrijd had er alle schijn van om in een 1-0 te eindigen, totdat Wout Weghorst 10 minuten voor het eindsignaal toch nog gelijkmaakte via een penalty.

Feyenoord - FC Groningen: 1-1

In de Kuip kwamen de Rotterdammers op 0-1 achter na een doelpunt van Groningen-spits Michael de Leeuw. Pas in de 66e minuut kwam Feyenoord via Tonny Vilhena gelijk. Feyenoord drong aan in de eindfase maar wist niet langszij te komen, mede dankzij Groningen-doelman Sergio Padt.

AZ Alkmaar - Pec Zwolle: 5-1

Vincent Janssen wist maar liefst vier keer te scoren tegen PEC Zwolle. In de 20e minuut mocht Janssen de score van de penaltystip openen, in de 26e minuut knalde hij zijn tweede tegen de touwen. Via Kingsley Ehizibue kwam PEC terug tot 2-1 maar het moch niet baten, vlak daarna maakte Dabney Dos Santos er 3-1 van. In de 66e minuut pakte doelman van der Hart rood en scoorde Janssen zijn tweede penalty van de match, 5 minuten voor tijd bepaalde hij de eindstand op 5-1.