From zero to hero: waar zaten de spelers van Leicester City 5 jaar geleden?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 2 reacties
From zero to hero: waar zaten de spelers van Leicester City 5 jaar geleden?
Foto: © Photonews

Leicester City is goed op weg om zich tot kampioen van Engeland te kronen. Voor aanvang van het seizoen had niemand gedacht dat het elftal van Claudio Ranieri zelfs ook maar een rol in het titeldebat zou spelen. Nu zijn de spelers van Leicester grof wild, maar... Waar stonden ze 5 jaar geleden?

Kasper Smeichel

De Deense doelman was in 2011 nog eigendom van Manchester City, dat hem uitleende aan Leeds United. Daarna haalde Sven-Goran Eriksson hem naar Leicester City.

Danny Simpson

De rechtsachter was een vaste waarde bij Newcastle United, dat hij mee aan de promotie richting de Premier League hielp.

Wes Morgan

De stevige tank stond voor het negende jaar op rij onder contract bij Nottingham Forest. Hij speelde meer dan 400 wedstrijden voor de club, vooraleer hij in 2012 naar Leicester trok.

Robert Huth

Die andere stevige centrale verdediger, Robert Huth, stond in 2011 onder contract bij Stoke City. De Duitser scoorde in het seizoen 2010-2011 nog negen goals voor de club en haalde zelfs de finale van de FA Cup, die verloren werd tegen Manchester City.

Christian Fuchs

Voor hij het shirt van Schalke 04 en Leicester droeg, speelde Fuchs in 2011 bij Mainz.

N’Golo Kante

De Fransman is één van de toppertjes van Leicester City, maar vijf jaar geleden speelde hij nog op het derde niveau in Frankrijk. Daar verdedigde hij de kleuren van Boulogne.

Danny Drinkwater

In 2011 stond Drinkwater op de loonlijst bij Manchester United, dat hem in 2011 op uitleenbasis naar Cardiff stuurde. In de Championship kon de middenvelder toen echter niet overtuigen.

Marc Albrighton

In 2011 was Albrighton amper 21 en timmerde hij aan de weg naar boven bij Aston Villa. De middenvelder kon er evenwel niet doorbreken en in 2014 vertrok hij er transfervrij. En… Leicester bood hem een uitweg.

Riyad Mahrez

Vijf jaar geleden was Riyad Mahrez een jonge snaak van 19, die het shirt van de Franse tweedeklasser Le Havre droeg. PSG en Marseille trokken toen aan zijn mouw, maar hij ging toen nog niet op die aanbiedingen in.

Shinji Okazaki

In 2011 kwam Okazaki naar Europa, om zijn geluk bij het Duitse Stuttgart te beproeven. In zijn debuutseizoen scoorde hij amper twee treffers. In zijn debuutseizoen bij Leicester zit hij aan vijf stuks in de competitie.

Jamie Vardy

Afsluiten doen we met een sprookje… In 2011 speelde Vardy op amateurniveau voor Halifax Town en Fleetwood Town. Dit seizoen zit hij aan 22 goals in de Premier League en is hij Engels international.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties