Dromen komen uit, seizoensrevelatie verkozen tot speler van het jaar in Engeland

Sean Raab
| 3 reacties
Dromen komen uit, seizoensrevelatie verkozen tot speler van het jaar in Engeland
Foto: © photonews

De Algerijnse aanvaller van seizoensrevelatie Leicester City is verkozen tot beste speler van het jaar. Riyad Mahrez volgt daarmee Rode Duivel Eden Hazard op. Voor dit seizoen kende nog maar weinigen de krachten van de venijnige flankspeler. Nu kijkt heel de wereld toe.

De uitblinker van titelfavoriet Leicester City kreeg de meeste stemmen in de jaarlijkse verkiezing van de vakbond voor profspelers PFA. Riyad Mahrez en zijn gouden linkervoet volgen Eden Hazard op als beste speler van het seizoen in de Premier League.

Grootmoedig

De 25-jarige Algerijn bleef bescheiden bij zijn speech: "Zonder mijn ploegmaten zou ik deze award niet hebben gewonnen en zou ik ook niet scoren', geeft een grote Mahrez zijn medespelers, de manager en het personeel een extra boost voor de titelrace.

De teller van de Leicester-winger staat momenteel op 17 doelpunten en 11 assists. De 20-jarige Dele Alli, ploegmaat bij Rode Duivels Vertonghen, Alderweireld en Dembélé, van Tottenham Hotspur won de prijs voor beste jonge speler in Engeland.

Bekijk hier de revelatie van het seizoen in al zijn glorie:

Terechte winnaar of niet, wat denken jullie? Laat het ons weten in de reacties!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties