Albanië voorgesteld: een verdediging om 'u' tegen te zeggen
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties

De sterkte van Albanië ligt in zijn organisatie

Albanië voorgesteld: een verdediging om 'u' tegen te zeggen
Foto: © photonews

Elk land heeft zijn sterktes en zwaktes. Wij gingen op zoek naar de sterke punten van elk land, de uitblinkers per linie... Hierbij: Albanië. Niet meteen de makkelijkste opdracht om uit te zoeken.

Doel:

Etrit Berisha (26) is tweede doelman bij Lazio, maar mag regelmatig eens opdraven. Berisha is een penaltyspecialist en staat bekend om zijn atletische kwaliteiten.

Verdediging:

Lorik Cana (Kapitein, 32), Ansi Agolli (33) en Andi Lila (29) vormen al praktisch een decennia lang het hart van de ploeg. Albanië haalt zijn resultaten veelal op inzet en karakter en deze drie zijn daar de belichaming van.

Onverzettelijk! Vraag het maar aan Anderlecht, dat onlangs nog het Qarabag van Agolli voor de kiezen kreeg. De verdediger hield een paar spitsen aan de praat.

Middenveld:

Op het middenveld loopt wel wat jong talent rond. Odise Roshi bijvoorbeeld. De 24-jarige winger speelde al voor Köln en Frankfurt en maakt tegenwoordig het mooie weer bij Rijeka.

Migjen Basha verdient tegenwoordig zijn brood bij het Zwitserse Luzern, maar maakte naam in Italië. De 28-jarige centrale middenvelder speelde voor Lausanne, Lucchese, Viareggio, Rimini, Frosinone, Atalanta en Torino. Onmisbaar in de Albanese ploeg.

Aanval:

Armando Sadiku maakte zich op 11 oktober 2015 onmisbaar door tegen Armenië als invaller de beslissende treffer te maken en zo Albanië voor het eerst in zijn geschiedenis naar een internationaal toernooi te sturen.

Hamdi Salihi werd door de vorige bondscoach de 'Albanese Gerd Müller' genoemd. Dat zegt waarschijnlijk genoeg. Tijdens zijn carrière was zijn handelsmerk altijd scoren. De gevaarlijkste man van dit elftal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties