Albanië in statistieken: een quasi onbeschreven vel papier in Europa

Albanië in statistieken: een quasi onbeschreven vel papier in Europa
Foto: © photonews

Albanië is geen groots voetballand. Het is de eerste keer dat ze deelnemen aan een groot Europees toernooi. Maar dat wil niet zeggen dat er geen rekening gehouden moet worden met hen.

Vorige deelnames

Albanië gaat voor het eerst in zijn geschiedenis deelnemen aan een groot Europees toernooi. In een groep met Portugal, Denemarken, Servië en Armenië behaalden de Albanezen 14 punten. Voor een groot deel te wijten omdat de meesten van hun spelers nu in grotere Europese competities spelen.

Tijdens de kwalificatiecampagne kregen ze drie belangrijke punten toegewezen na de match in Servië, waar er onlusten waren ontstaan. De UEFA moest de 3-0-forfaitnederlaag van de rechter aanpassen naar een 0-3 in het voordeel van Albanië.

Topschutter

Albanië heeft een serieuze verjonging doorgevoerd de laatste twee jaar. Routinier Hamdi Salahi heeft er elf achter zijn naam staan. Migjen Basha, middenvelder van het Zwitserse Luzern, is de tweede schutter met 3 (!) doelpunten. Erjon Bogdani, twee jaar geleden gestopt, scoorde 18 doelpunten in 74 caps.

Meeste caps

Lorik Cana, de 32-jarige verdediger van Nantes, is met 89 caps veruit de meest ervaren man van de ploeg. Enkel in de verdediging lopen een paar 30'ers rond. De rest zijn meestal prille twintigers. De verjonging die werd doorgevoerd is ook de basis van hun succes.

Prijzen

/

Blikvangers

De sterkte van Albanië ligt vooral in zijn organisatie. Albanië haalt zijn resultaten veelal op inzet en karakter, dus echte blikvangers eruit plukken was geen sinecure. Maar toch lukte het ons. Klik HIER en ontdek de uitblinkers!

Babes

Albanië staat vanaf nu bovenaan onze reisplannen voor de komende jaren. We zochten naar enkele bekende, mooie vrouwen, maar kwamen onderweg nog wel wat 'marchandise' tegen. Klik HIER om ze te bewonderen!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties