Historisch moment: laatste wedstrijd ooit voor West Ham op Upton Park

Maarten Pottie
| 1 reacties
Historisch moment: laatste wedstrijd ooit voor West Ham op Upton Park
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dinsdag 10 mei 2016, een nieuwe datum in de geschiedenisboeken van West Ham. The Hammers spelen namelijk hun laatste wedstrijd in het huidige stadion tegen Manchester United. Daarna verhuizen ze naar het Olympisch stadion met 60.000 plaatsen.

Upton Park of Boleyn Ground zijn de namen waaronder het stadion bekend staan. De tempel van West Ham biedt plaats aan 35.016 toeschouwers en ligt al 112 jaar aan Green Street. Binnenkort moet het plaats ruimen voor een project met meer dan 800 huizen.

De herdenkingstuin blijft wel behouden en wordt zelfs uitgebreid. Het parkje wordt vernoemd naar Sir Bobby Moore, ter herinnering aan het stadion van West Ham. Memorabilia uit het stadion worden geveild, onder meer de bellenmachine en de doelen. Abbonementhouders kunnen hun zitje kopen voor 63,5 euro.

Kostenplaatje?

West Ham zal ruim 3,1 miljoen euro per jaar betalen aan de London Legacy Development Corporation als huur. Om van het Olympisch stadion een Premier League-waardige tempel te maken werd er bijna 350 miljoen euro gespendeerd, The Hammers legden slechts 19 miljoen bij. Alle seizoenstickets voor volgend seizoen zijn wel al de deur uit, dat meldt de club zelf.

Het nieuwe stadion wordt nooit een oninneembare vesting

Trainer Slaven Bilic baalt, tegen BBC zegt hij dat het nieuwe stadion nooit dezelfde oninneembare vesting kan worden. "Bij thuismatchen moet je een intimiderende sfeer creëeren voor de andere ploeg, daar heb je in dat nieuwe stadion geen kans toe, vergeet het maar. Kijk maar naar Arsenal, Highbury voelde gevaarlijk aan. In het Emirates Stadium komen de bezoekers selfies nemen voor de match."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties