Op deze manier neemt Dani Alves afscheid van Barcelona

Maarten Pottie
| 2 reacties
Op deze manier neemt Dani Alves afscheid van Barcelona
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dani Alves verlaat Barcelona deze zomer. Om zijn afscheid te delen met de supporters, schreef de Braziliaanse back een brief die hij deelde op de sociale media.

Het gaat vooral over zijn geweldige tijd bij de Catalanen en waarom hij vertrekt. Verder belooft hij ook dat hij ooit terug zal komen. Dit is de post die hij op Instagram plaatste.

Vrij vertaald schrijft hij ongeveer deze boodschap:

"Nog een maand en ik zal acht jaar bij Barcelona gespeeld hebben. In juli 2008 kwam ik toe en deed ik het tenue aan waarin de belangrijkste verwezenlijkingen van mijn carrière beleefd heb. Vanaf dag een, van de eerste training onder Pep Guardiola, tot de laatste van dit laatste seizoen, heb ik het geluk gehad om passioneel te genieten van het voetbal.

Ik heb tientallen, honderden beelden opgeslagen in mijn geheugen van momenten die ik met jullie heb mogen delen in Camp Nou en in de straten van Barcelona... doelpunten, geluk en titels. Ik ben een geprivileerde, vereerde werker en voetballer, en het leven heeft me toegelaten om het shirt van de beste club in de wereld te dragen tijdens een glorieus decennium, dankzij de kwaliteit van de spelers en de coaches.

Ik zou alle geweldige mensen met wie ik het plezier had om uitdagingen te overkomen en moeilijkheden uit de weg te gaan, een per een kunnen bedankten, maar ik bedank ze liever gezamenlijk, want in de kleedkamer van Barcelona is geen plaats voor individualisme: We winnen samen en verliezen samen. En we werken samen. En de bestuurders van het schip, de voorzitters, managers, staff, medewerkers, ... Hun bedank ik allemaal heel erg omdat ze mijn inzet beloonden met hun vertrouwen en steun.

Met deze brief wou ik enkel laten weten dat ik de beslissing heb genomen om een nieuwe uitdaging te zoeken voor mijn carrière, want je moet weten wanneer de juiste tijd is om elke stap te beëindigen. En mijn punt is dit. Ik vertrek, maar ik kom terug, want ik ben een Culé boven alles. Bedankt om mij graag te zien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties