Zweden tussen hoop en vrees :"Als dat gebeurt, dan winnen we woensdag tegen België"

Olaf Rövmannen vanuit Falsterbo
| 10 reacties
 Zweden tussen hoop en vrees :"Als dat gebeurt, dan winnen we woensdag tegen België"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor België-Ierland werd nog gespeculeerd over hoe Zweden zonder zelf te scoren toch tweede kon eindigen in de poule, maar na de tweede helft van onze Rode Duivels waren de Zweedse analisten stil. Heel stil.

180 minuten, nul schoten op doel.

De Zweden hebben in hun wedstrijden tegen Ierland (1-1 na owngoal van de Ierse verdediger Ciaran Clark) en Italië (1-0 voor de Italianen) nog geen enkele goal gescoord. Erger nog, ze hebben op 180 minuten voetbal geen enkel schot tussen de palen gepresteerd.

Even was er opwinding op sociale media toen er een schuchter schot richting de Italiaanse goal gelost werd door John Guidetti : "Jawel, het eerste Zweedse schot op doel !". Maar het slappe balletje werd een oprapertje voor Buffon en werd door de UEFA geklasseerd als een voorzet...

Nul goals, toch tweede in de groep ?

Zweedse journalisten hadden daarop een scenario uitgewerkt waarbij Zweden zich alsnog zouden kunnen kwalificeren zonder ook maar één doelkans te creëren. Als België - Ierland 0-0 was gebleven èn op de slotspeeldag ook België - Zweden op die score bleef steken èn Ierland verloor van Italië (met min. 2 goals verschil), dan zou Zweden alsnog 2de eindigen in de poule.

"En dan gewoon elke match op 0-0 mikken en stunten tijdens de penalty-shootout en wie weet worden we toch nog Europees kampioen !", klonk het cynisch. Maar die vlieger gaat niet meer op na de 3-0 uitslag in België-Ierland.

"Woensdag moeten we winnen"

Italië moet op de slotspeeldag niet winnen en zal dus misschien punten laten tegen de Ieren. En dus moet Zweden drie punten pakken tegen de Rode Duivels om kans te maken op de volgende ronde. Maar dat zien de Zweedse voetbalkenners even niet zitten na de demonstratie van de Belgen in de tweede helft tegen Ierland.

Simon Bank (Sportbladet) blijft echter positief : "Dit wisten we op voorhand, België heeft een ontzettend sterke spelersgroep en dat hebben ze vandaag laten zien. Een reus is opgestaan en Ierland werd verpletterd. Máár ze hebben nog steeds geen hecht team op het veld staan. De grote hoop voor Zweden is dus nog steeds dat hoofdrolspeler Marc Wilmots woensdag (weer) faalt. Als dat gebeurt, dan winnen we woensdag en gaat Zweden door."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties