De Bruyne relativeert de heisa: "Ik moet niet elke keer roepen dat ik best rendeer in het centrum"

Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Bordeaux
| 22 reacties
De Bruyne relativeert de heisa: "Ik moet niet elke keer roepen dat ik best rendeer in het centrum"

Marc Wilmots maakte een duidelijke keuze door Kevin De Bruyne opnieuw centraal op te stellen. De middenvelder van Manchester City maakt zich echter niet druk om de heisa die er de voorbije dagen heerste rond zijn persoontje.

Sommigen waren er zelfs van overtuigd dat Kevin De Bruyne op de bank zou starten tegen Italië. Onze redactie geloofde daar geen sikkepit van. Al was het maar omdat Marc Wilmots het risico niet zou nemen om in de eigen vinger te snijden.

"Dat zou toch een beetje snel geweest zijn", relativeert De Bruyne. "Na Italië heb ik terechte kritiek gekregen, maar ik heb de voorbije jaren heel veel bijgebracht. Ik heb dus eigenlijk nooit getwijfeld aan mijn basisplaats."

Ook van de heisa rond zijn positie - Eden Hazard had hem naar de rechterflank verdrongen - trekt the Kid zich niet te veel aan. "Het is al jaren zo dat er geschoven wordt met mijn positie. Dat zal nu niet meer veranderen."

Op de bank? Dat zou toch een beetje snel geweest zijn

Kevin De Bruyne

"Ik heb al meermaals geclaimd en bewezen dat ik best rendeer in het centrum, maar ik vind het niet nodig om dat elke keer te staan roepen. Praten doe je op het veld. En dat is exact wat ik heb gedaan tegen Ierland."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties