Papa Hamsik vertelt hartverwarmende anekdote over hoe hij zijn zoon naar de top hielp

Timothy Collard
Timothy Collard
| 1 reacties
Papa Hamsik vertelt hartverwarmende anekdote over hoe hij zijn zoon naar de top hielp
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marek Hamsik is dezer dagen de vedette van Napoli en het Slovaakse voetbal. De middenvelder met het opvallende kapsel komt evenwel van ver. Erg ver. Vader Hamsik vertelde een hartverwarmende anekdote over hoe hij zijn zoon aan succes hielp.

“Iedere ouder wil zijn kind zoveel mogelijk zien bereiken. Mijn vrouw en ik hebben altijd achter onze kinderen gestaan, zodat ze hun best konden doen in hun sport. En Marek kon altijd al goed overweg met een bal. Zelfs op zijn derde al", aldus papa Hamsik in de Britse media.

5.000 euro was te veel voor Bratislava, niet voor papa Hamsik

Toen Hamsik 15 was trok hij de aandacht van Slovan Bratislava, één van de topclubs in Slovakije. Bratislava wilde Hamsik weghalen bij het bescheiden Jupie Podlavice, maar struikelde over de vraagprijs van 5.000 euro.

Papa Richard besloot dan maar om zelf actie te ondernemen. De familie zorgde er eigenhandig voor dat zoonlief naar Bratislava kon, onder meer door de toenmalige auto (een Skoda Felicia, nvdr.) te verkopen.

"Marek was klaar voor de volgende stap en dus gaven we alles op"

Richard Hamsik

“Mijn vrouw en ik besloten op dat moment alles op alles te zetten om hem een kans te geven. Was het mislukt, dan was hij gewoon weer huiswaarts gekeerd. Maar we vroegen hem of hij bereid was om de volgende stap (een overstap naar Bratislava, nvdr.) te zetten en Hij zei ‘ja’. Dus gaven we alles op.”

Hamsik stelde zijn ouders overigens niet teleur. Na zijn periode bij Slovan Bratislava vertrok hij naar Italië, waar hij via Brescia bij Napoli belandde en een topper werd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties