Dufour en Eupen hebben één grote missie dit seizoen: "Dat is onze prioriteit"
Redactie
| 0 reacties

Dufour heeft één missie met Eupen: "Zo snel mogelijk zeker zijn van behoud"

Dufour en Eupen hebben één grote missie dit seizoen: "Dat is onze prioriteit"
Foto: © Photonews

Promovendus KAS Eupen is maandag gestart met de trainingen voor het nieuwe seizoen. De ploeg uit de Oostkantons wil dit seizoen zo snel mogelijk zeker zijn van het behoud. Dat zegt middenvelder Guy Dufour.

"We zijn gisteren (maandag, red.) begonnen met de trainingen. Bij Eupen beginnen we altijd wat later", opent Guy Dufour bij onze redactie. "Andere ploegen kennen vaak een voorbereiding van zes weken, bij ons is het meestal vijf weken. In de vakantie is er duidelijk wel wat gewerkt, want er wordt heel scherp getraind."

Behoud

Waar liggen de ambities van Eupen dit seizoen? "We moeten het behoud zo snel mogelijk veiligstellen. Dat is onze prioriteit", aldus de middenvelder. "We zijn een voetballende club en proberen verzorgd aanvallend voetbal te brengen. In tweede klasse is dat gelukt, maar we gaan onze stijl niet veranderen in eerste klasse."

In de eerste drie matchen proberen om 4 op 9 te pakken - Guy Dufour

Dufour droomt niet van meer. "We moeten puur op het behoud focussen. Alles wat er na het behoud bij komt, is mooi meegenomen." Eupen opent de competitie in en tegen Zulte Waregem, speelt dan thuis tegen KV Mechelen om vervolgens op bezoek te gaan in Westerlo.

"In het begin moeten we zoveel mogelijk punten sprokkelen. In de eerste drie wedstrijden moeten we toch proberen om 4 op 9 te halen, want daarna komen de toppers. Natuurlijk willen we de topmatchen winnen, maar dat is rapper gezegd dan gedaan. We moeten het dan ook niet tegen de grote ploegen halen", weet de ex-speler van STVV en Standard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties