Geflopte wintertransfer haalt uit naar Gent: "De trainer wilde me niet" & "Dat had ik nog nooit meegemaakt"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 15 reacties
Geflopte wintertransfer haalt uit naar Gent: "De trainer wilde me niet" & "Dat had ik nog nooit meegemaakt"
Foto: © photonews

Hij was een basisspeler in de Ligue 1, maar bij KAA Gent kon hij zich vorig seizoen nooit doorzetten in de ploeg van Hein Vanhaezebrouck. Na amper zes maanden vertrok Lucas Deaux via een achterpoortje in de Ghelamco Arena en nu doet de middenvelder zijn verhaal.

“Ik speelde helemaal niet met de gedachte om Gent na amper zes maanden alweer te verlaten. Het was de club die wou dat ik vertrok. Het is teleurstellend, zoiets is nooit leuk. Uiteindelijk denk ik dat het bestuur me wel wilde, maar de trainer (Hein Vanhaezebrouck, nvdr.) niet", vertelt Deaux in een gesprek met France Football.

"Dat maakte ik nooit eerder mee, zelfs niet op mijn 18e bij de reserven"

Nochtans stond Deaux al snel na zijn komst in de ploeg. “Één van de middenvelders was geblesseerd, waardoor ik in de ploeg stond. We wonnen met 3-0 van Standard en de week erna stond ik opnieuw in de ploeg en gaf ik een assist.”

“Maar dan haalde de coach me tijdens de rust naar de kant omdat ik al een gele kaart had gekregen en hij bang was dat ik misschien rood zou pakken. Dat maakte ik nooit eerder mee, zelfs niet op mijn 18e bij de reserven.”

"Als je geen vertrouwen voelt, is het moeilijk om je stempel te drukken"

Lucas Deaux

“Daarna kwam ik nog amper in actie. Voor aanvang van de play-offs was er opnieuw een geblesseerde en kwam de coach bij me om me te zeggen dat ik het verdiende van te spelen. Maar hij haalde me opnieuw na 60 minuten naar de kant.” (zucht)

“Als je geen vertrouwen voelt, is het moeilijk om je stempel te drukken. Alles samen heeft ervoor gezorgd dat die transfer een flop is geworden”, besluit Deaux die nu aan de slag is bij Guingamp.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties