Daum haalt zowaar de loftrompet boven voor... Wilmots: "Uitstekend gepresteerd, tactisch top en een geluk voor België"

Redactie
| 65 reacties
Daum haalt zowaar de loftrompet boven voor... Wilmots: "Uitstekend gepresteerd, tactisch top en een geluk voor België"
Foto: © photonews

Marc Wilmots kreeg na de uitschakeling tegen Wales het hele land over zich heen. De bondscoach kan volgens velen niet aanblijven bij de Rode Duivels, maar toch krijgt hij krediet uit opvallende hoek.

"Marc Wilmots is voor België een geluk", doet voormalig Club Brugge-coach Christoph Daum een opvallende uitspraak in HLN. "Hij heeft uitstekend gepresteerd. Hij heeft bij de Belgische bond veel veranderd en geprofessionaliseerd. Ik ondersteun Wilmots grenzeloos."

Nochtans wordt er aan zijn tactisch vernuft getwijfeld. "Hij kent ook alle tactieken. Het is niet zo dat de tactische evoluties verborgen blijven voor Wilmots", meent Daum. "Hij ziet andere teams, en als je met hem tactiek bespreekt, zou hij daarin flexibel kunnen zijn."

Ik ondersteun Wilmots grenzeloos

Christoph Daum

"Om nu te zeggen dat Wilmots tactisch te weinig gedaan heeft... Dat vind ik verkeerd. Voor mij is hij tactisch top, maar gelijk wat je ook tactisch in je hoofd hebt, het zijn de spelers die dat moeten omzetten. En de nieuwe ingepaste spelers hebben dat tegen Wales niet kunnen omzetten in het verhoopte succes."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties