Ex-coach Club Brugge en OHL breekt lans voor Wilmots: "Ik vind dat hij moet doorgaan"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 14 reacties
Ex-coach Club Brugge en OHL breekt lans voor Wilmots: "Ik vind dat hij moet doorgaan"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Na de teleurstellende kwartfinale op het EK rezen er heel wat twijfels of Marc Wilmots wel de juiste man is om België naar grote successen te leiden. Jacky Mathijssen had één ding zeker anders gedaan, maar vindt dat Wilmots moet aanblijven als selectieheer.

"Ik hoor niet bij die mensen die het lot van een trainer laten afhangen van één wedstrijd", opent Jacky Mathijssen bij Christiaens en Company op TVL. "Oke, je hebt met een groep niet kunnen halen wat je doelstellingen waren. Ik heb wel een opmerking naar de voorbereiding toe."

"Als je weet dat de Italianen met een specifiek concept voetballen, dan zijn dat dingen waarop je je moet voorbereiden. En dat heb ik niet gezien. Maar als trainer ben je de sportieve baas en maak je zelf de beslissingen. Je moet met alle mogelijke middelen het team helpen om door te gaan."

Blijven of niet?

"Voor mij hoeft hij helemaal niet weg. Ik vind zelfs dat Wilmots moet doorgaan. Nu moet hij tonen dat hij uit een negatieve ervaring kan opstaan. Hij moet voor zichzelf uitmaken of hij op deze manier kan doorgaan", besluit Mathijssen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties