Drie topcoaches voor Rode Duivels, maar wie zijn ze?

Redactie
| 7 reacties
Drie topcoaches voor Rode Duivels, maar wie zijn ze?
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

De Belgische voetbalbond is momenteel op zoek naar een nieuwe bondscoach. De postbode van de Houba De Strooperlaan heeft dezer dagen de handen vol. Drie topcoaches solliciteerden al voor de baan. Maar wie van hen heeft het beste profiel?

Marcello Lippi, Rudi Garcia en Alain Perrin hebben zich ondertussen al kandidaat gesteld om Marc Wilmots op te volgen. Maar wie zijn die drie coaches en wie past het best in het schuifje van de KBVB?

Rudi Garcia

De voormalige coach van Eden Hazard bij Lille OSC. Hij moest door een aantal blessures al erg snel stoppen met profvoetbal (28 jaar), maar toonde zich in het internationale trainerswereldje meermaals.

Hij is ondertussen al 22 jaar coach en heeft dus bij Dijon, Le Mans, Lille en de laatste drie jaar AS Roma de nodige internationale ervaring opgedaan. Vooral bij Lille haalde hij prijzen, hij staat algemeen bekend om zijn aanvallende speelstijl.

Alain Perrin

Ook een coach die vooral in de Ligue 1 succes heeft gekend, zo heeft hij Olympique Lyonnais naar prijzen geleid. Vervolgens werd hij bondscoach van China, maar in het Verre Oosten liep het mis voor de Fransman.

Hij is vrij, heeft ook meer dan 20 jaar ervaring bij diverse clubs en kan de Rode Duivels zeker ook wel wat bijbrengen. Al had hij ook minder succesvolle periodes.

Marcello Lippi

De grootste naam misschien wel. Is al even vrij, heeft ook al heel wat jaren ervaring op de teller - hij begon met coachen in 1982. Heeft Italië in 2006 aan de wereldtitel geholpen, dus heeft ook ervaring met nationale teams.

Durft vedettes aan te pakken en liet op het WK 2010 Cassano en Totti thuis. Onder hem is niemand zeker van zijn plaatsje, kan zeker de boel op scherp zetten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties