Basiself van KVO onder de loep: wekelijks knopen doorhaken, maar ook reality check

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 6 reacties
Basiself van KVO onder de loep: wekelijks knopen doorhaken, maar ook reality check
Foto: © Photonews

Yves Vanderhaeghe had beloofd om te verrassen met zijn basiself en dat heeft de coach van KV Oostende ook gedaan. Het resultaat zorgt toch voor enkele vaststellingen.

Eerst en vooral de tactiek bespreken. Yves Vanderhaeghe koos voor een zogenaamde 4-2-3-1-opstelling. Landry Dimata kreeg zoals verwacht zijn kans in de punt, maar het was Knowledge Musona die als hangende spits liep te voetballen.

Reality check...

In de defensie kreeg Fabio Antunes opvallend zijn kans. De reden? Vanderhaeghe koos in het centrum voor twee linksvoetige centrale verdedigers, Zarko Tomasevic en Antonio Milic.

En dat moet toch een reality check zijn voor Mathias Bossaerts. De aanwinst - overgekomen van het grote Manchester City - moest zelfs genoegen nemen met een stekje op de tribune. En dat is hard als je weet dat David Rozehnal er geeneens bij was.

Luxe, luxe en nog eens... luxe

Verwachten we dit seizoen een type-opstelling bij de Kustboys? Het antwoord is duidelijk: nee. Elke positie is minstens dubbel bezet. Vanderhaeghe zal wekelijks knopen moeten doorhakken. Maar wie wil dat nu niet?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties