Bart Verhaeghe spreekt over ontslag Wilmots: "Vergelijk het met een schoolmeester"

Redactie
| 0 reacties
Bart Verhaeghe spreekt over ontslag Wilmots: "Vergelijk het met een schoolmeester"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Bart Verhaeghe heeft met Roberto Martinez de volgende bondscoach binnengeloodst bij de KBVB. De voorzitter van de technische commissie gaf ook toelichting bij die keuze en gaf meer details vrij over het ontslag van Marc Wilmots.

Verhaeghe zag ook dat het op was met Marc Wilmots. De spelers hadden kritiek en dan weet je dat een coach het niet meer kan trekken. In HLN laat Verhaeghe zich nog één keer uit over de situatie. "Vergelijk het met een schoolmeester die na een jaar nóg eens aan dezelfde klas les zou moeten geven. Daarvan zullen de leerlingen ook zeggen: 'Sorry, maar ik heb die al gehad, daar leer ik niet meer van bij.'"

Spelers zijn belangrijk, maar zij beslissen niet

Bart Verhaeghe

Maar de Duivels zelf hadden weinig of niets te zeggen in de beslissing. Die neemt de KBVB volledig op zich. "We wisten wat er leefde. Spelers zijn tot op een bepaald niveau belangrijk in het verhaal, maar zij beslissen niet. De lijnen mogen niet uitgezet worden door de spelers", aldus Verhaeghe.

De informatie werd dan ook verstrekt door andere bronnen. En die moesten niet ver gezocht worden. "Omdat dat ook vanuit de staf en de coach zelf kwam. In zo'n evaluatiegesprek moet je een gemeenschappelijke grond zoeken en die vonden we niet meer. Dan moet je niet lang nadenken en een beslissing nemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties