Preud'homme gaf heel wat spelers minuten, maar bleef op zijn honger zitten: "Ik had er veel meer van verwacht"

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Brugge
| 0 reacties
Preud'homme gaf heel wat spelers minuten, maar bleef op zijn honger zitten: "Ik had er veel meer van verwacht"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge speelde eerder deze week een oefenwedstrijd tegen het Turkse Antalyaspor. Blauw-zwart verloor in eigen huis met het kleinste verschil en ondanks het feit dat heel wat jongens speelminuten verzamelden, was Michel Preud'homme niet helemaal tevreden.

“Ik had veel meer verwacht van de oefenwedstrijd tegen Antalyaspor”, vertelde Preud’homme vrijdagnamiddag. “Maar het is niet altijd gemakkelijk om de juiste ploeg op te stellen voor zo’n wedstrijd. Vaak heb je niet echt een tactisch plan.”

“Daar komt nog eens bij dat ik bijvoorbeeld geëxperimenteerd heb met Laurens De Bock als centrale middenvelder. Ook Dion (Cools, nvdr.) en Hans (Vanaken, nvdr.) hebben elk een helft als centrale middenvelder gespeeld. De reden daarvoor was dat ik de andere spelers – die nog niet veel wedstrijdritme hadden – zo goed mogelijk wilde omringen.”

"Nu weten we waar die jongens staan"

Michel Preud'homme

“Dat neemt natuurlijk niet weg dat ik graag meer had gezien tijdens die oefenpot. Dat heb ik de spelers ook duidelijk gemaakt”, ging Preud’homme verder. “We hebben veel spelers minuten kunnen geven. Nu weten we waar die jongens staan. Het is belangrijk dat we hen klaar krijgen voor de drukke periodes in september, oktober en november.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties