Respect hoe Yannick Ferrera met de omstandigheden op Sclessin omgaat

Respect hoe Yannick Ferrera met de omstandigheden op Sclessin omgaat
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Weet je, soms denken we wel eens: arme Yannick Ferrera. De trainer van Standard is zonder twijfel één van de coaches die de komende jaren nog naam voor zichzelf gaat maken, maar bij de Rouches lijken ze te wachten om hem op een fout te betrappen.

Ferrera zelf gaat er als een ware professional mee om. Elke vraag die hij krijgt over zijn toekomst beantwoordt hij ook, maar dat het niet van harte is, mag duidelijk zijn. Op de openingsspeeldag lag hij reeds onder vuur, zelfs daarvoor. Maar toen antwoordde hij kalm: "Als ik het niet meer zag zitten, nam ik zelf ontslag", was hij duidelijk.

Als we verliezen van Zulte Waregem moet je dat ook niet dramatiseren

Maar nu staat Zulte Waregem voor de deur, het begin van een reeks testen die hem stuk voor stuk de kop kunnen kosten. "We hebben al een referentiematch tegen Club Brugge in de Supercup gehad. Toen waren we niet goed genoeg, nu zullen we zien waar we staan", zei Ferrera vandaag. Maar daar voegde hij ook aan toe: "Als we winnen, moeten we niet beginnen juichen. En als we verliezen, moeten we dat ook niet dramatiseren. Het is slechts de derde match van het seizoen."

Het probleem is dat zijn bestuur niet op dezelfde golflengte zit. Nog vorig seizoen werden er al voorzichtig andere coaches gepolst. En ook dit seizoen is zijn foutenmarge héél klein. Is zo'n situatie werkbaar? Het siert Ferrera dat hij ondanks alles niet bezwijkt onder de druk en gewoon zichzelf blijft.

Zelfs als zijn eerste spits verkocht wordt en hij er een 18-jarig talent voor in de plaats krijgt. Als straks blijkt dat Ferrera na enkele misstappen nog meer onder vuur komt te liggen, zal dat waarschijnlijk meer met het bestuur dan met de coach zelf te maken hebben. In ieder geval: respect!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties