Even snel vertrokken als gekomen: de voorgangers van Sebastien De Maio in de JPL
Redactie
| 5 reacties

Andere spelers die (minstens) even snel vertrokken als Sebastien De Maio

Even snel vertrokken als gekomen: de voorgangers van Sebastien De Maio in de JPL

Sebastien De Maio is alweer vertrokken bij Anderlecht. Aangetrokken als sterkhouder van de Brusselse defensie, kon hij geen indruk maken. Hij is niet de eerste die alweer erg zijn biezen pakt in onze competitie.

Emad Meteb

Nog straffer was het verhaal van Emad Meteb. De Egyptenaar was eigenlijk nog niet eens aangekomen toen hij alweer vertrok. In elk geval had hij zijn contract al getekend bij Standard en geposeerd in het shirt van de Rouches.

Daarna verdween hij met de noorderzon. Hij kwam nooit voor Standard uit en had amper zijn koffers uitgepakt. Officieel keerde hij terug naar Egypte omwille van zijn legerdienst of omwille van visaproblemen. De waarheid was dat hij een beter contract had versierd bij zijn oude club Al Ahly. In België zullen we hem niet meer terugzien...

Cyril Théréau

Achteraf kwam het helemaal goed met Théréau. Bij Charleroi zou hij ontploffen en later deed hij het ook goed in Italië. Maar zijn eerste passage bij Charleroi was erg kort. Met drie doelpunten in vier competitiewedstrijden trok hij de aandacht van Steaua Boekarest, dat hem na een maand bij de Carolo's al kwam halen. Meerwaarde voor Charleroi? Eén miljoen euro. Op sportief vlak bleven de Zebra's echter met een kater achter.

Marc Chauveheid

Soms blijkt de stap naar het hoogste niveau net een trapje te hoog. Dat bewees Marc Chauveheid. In tweede klasse was hij briljant bij Eupen, wat hem in 1999 op 20-jarige leeftijd een transfer opleverde naar Standard. Hij bleek echter te licht te wegen voor de eerste klasse en keerde onmiddellijk terug naar Eupen, om zijn carrière een trapje lager verder te zetten.

Paul Taylor

Wie bij Anderlecht kan zich Paul Taylor nog herinneren? De mannen achter de transfer proberen hem waarschijnlijk te vergeten. De Engelse winger speelde bij eersteprovincialer Montegnée toen Anderlecht besliste om hem te halen. Van een reuzenstap gesproken.

Dat het niet lukte, had overigens net zoveel te maken met extrasportieve problemen en een gebrek aan discipline als met zijn sportieve beperkingen. In december 2009 kwam hij aan, in januari 2010 werd hij de laan uitgestuurd en eindigde hij in Charleroi. Ook daar kon hij het niet waarmaken. Uiteindelijk lanceerde hij zijn carrière opnieuw in de Engelse lagere reeksen, met redelijk succes.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties