Is het Genkse huiswerk stilaan af? "Heb nog nooit zoveel vertrouwen gehad in de sportieve cel als dit jaar"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Is het Genkse huiswerk stilaan af? "Heb nog nooit zoveel vertrouwen gehad in de sportieve cel als dit jaar"
Foto: © photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

KRC Genk rondde vorig week de transfer van Omar Colley af. De Gambiaan moet in Limburg de vervanger worden van de naar Watford vertrokken Christian Kabasele. Maar volgens Rudy Claessens (voorzitter OSV Genk) is het huiswerk nog niet af.

"Ik denk nog niet dat de kern compleet is", laat Claessens weten. "Ik blijf er nog heel rustig onder, want het is nog niet 30 augustus. Ik heb nog nooit zoveel vertrouwen gehad in de sportieve cel als dit jaar. We hebben met Nastic een linksachter gekregen, hoewel die de eerste weken met de beloften zal meedoen."

Maar op welke posities moet KRC Genk dan nog versterking krijgen? "Ik denk dat we zeker op het middenveld nog iets kunnen gebruiken", aldus de voorzitter van de Overkoepelende Supporters Vereniging (OSV) van de club. En dan is er nog het mogelijke vertrek van goudhaantje Leon Bailey. "Er zijn afspraken gemaakt met zijn stiefvader, dus normaal zal hij dit seizoen blijven."

"Het is een mooi bedrag dat Ajax wil geven, maar ik denk dat het de entourage van Leon is die aanstuurt op een vertrek. Wat de juiste prijs is? Hoe langer we hem kunnen houden, hoe hoger de prijs. We hebben hem natuurlijk heel goedkoop aangetrokken en kunnen dat bedrag vertienvoudigen."

11 miljoen euro te weinig

"Maar 11 miljoen euro lijkt mij toch iets te weinig. Moest Leon toch nog vertrekken, dan ging de club in principe een vervanger aantrekken. We hebben wel iemand als Leandro Trossard, maar die zal ook nog moeten groeien", besluit Claessens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties