Meunier haalt weer harde woorden boven: "We hebben een triest gezicht laten zien"

Meunier haalt weer harde woorden boven: "We hebben een triest gezicht laten zien"
Foto: © photonews

Thomas Meunier is een man met het hart op de tong. Dat liet hij al blijken in een openhartig interview over het mislukte EK. Ook tijdens zijn persconferentie na de match tegen Spanje kwam hij met een eerlijke analyse op de proppen: "De intensiteit? Verschil van zwart en wit."

Spanje overklaste de Rode Duivels op alle fronten. Meunier kon er niet mee leven en hij zocht de schuld enkel binnen de spelersgroep. "Het meest ontgoochelende? Onze prestatie! De fans hadden het recht om ontevreden te zijn. We hebben een triest gezicht laten zien. Een onvoldoende over de hele lijn op het eerste halfuur na. Het was veel te weinig", zei hij hard.

Vooral qua mentaliteit schortte er nog veel, zagen veel waarnemers. "Het was te vergelijken met zwart en wit, zo een groot verschil. Als Spanje de bal had, was er overal beweging. En wij? Gewoon veel afval in ons spel. Het heeft ons met de neus op de feiten gedrukt. Als we een land als Spanje willen inhalen, hebben we nog veel werk."

Als Spanje de bal had, was er overal beweging. En wij? Gewoon veel afval in ons spel

En dat begint bij iedere speler individueel. "We moeten onszelf allemaal in vraag stellen. Heb je gezien hoe Spanje zijn pressing zette? Ik ga een voorbeeld geven: als Yannick (Carrasco) aan de bal was, kreeg hij niet alleen de rechtsachter direct op zijn huid, maar ook de middenvelder die het dichtst bij hem stond. Wij moesten meer bewegen om aanspeelbaar te zijn, maar we waren te passief."

Na het EK dus weer harde woorden van Meunier. Woorden die niet in dovemansoren vallen, want veel mensen denken er zo over. "Iedereen sprak over die Gouden Generatie, maar we waren misschien nog niet klaar. Misschien hebben we de lat te hoog gelegd voor het EK."

Deze groep kan het, maar nu nog niet. Misschien over twee jaar, misschien over vier, maar misschien moeten we nog tien jaar wachten

"Deze groep kan het, maar nu nog niet. Misschien over twee jaar, misschien over vier, maar misschien moeten we nog tien jaar wachten. Er is tijd nodig om van dit België een 'te kloppen ploeg' te maken."

Spanje of Italië inhalen is dus nog niet voor direct, meent Meunier. "Het is geen toeval dat die landen er altijd staan. Wij zijn nog geen zekerheid in Europa. Je moet de ploeg laten groeien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties