De linksback van de toekomst? "De Rode Duivels? Dat zou geweldig zijn"

De linksback van de toekomst? "De Rode Duivels? Dat zou geweldig zijn"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Senna Miangue is een naam om te onthouden. De belofteninternational maakte onlangs zijn debuut bij Internazionale en wordt een grote toekomst voorspeld. De 19-jarige speelt dan ook nog op een positie die al jaren een heikel punt is bij de Rode Duivels.

Miangue is een linksback van 1m92, die ook nog eens lekker kan voetballen. Als ex-spits heeft hij naast zijn verdedigende kwaliteiten ook nog redelijk wat offensief talent. Tegen Palermo mocht hij van trainer Frank de Boer zijn debuut maken bij de hoofdmacht van Inter.

"Ook voor mij was mijn debuut een verrassing. Zeker omdat we 0-1 achter stonden. De trainer zei me vooral om rustig te blijven, want ik stond toch wat te trillen op mijn benen", vertelt Miangue aan Sporza. "Veel mensen vinden het vreemd dat ik een linksachter ben omdat ik zo groot ben."

De trainer zei me rustig te blijven, want ik stond toch wat te trillen op mijn benen

"Dat heeft vooral te maken met mijn snelheid, denk ik. Ik heb ook een goede passing. Mijn lengte is ook een voordeel in de lucht, maar ik heb voorlopig meer werkpunten dan kwaliteiten. Tegen kleine, snelle flankaanvallers ben ik bijvoorbeeld niet altijd wendbaar genoeg. Mijn concentratie is ook nog niet altijd 100 procent. In Italië is dat nochtans het belangrijkste aspect van het spel. Ik kan ook als centrale verdediger spelen. Daar word ik door De Boer vaak gezet op training."

En dan over zijn toekomst... Zou hij die langverwachte linksback kunnen zijn die de Rode Duivels helpt? "Dat zou geweldig zijn, maar er staan nog jongens voor mij. Ik ben jong en moet nog veel leren. Ik hoop het ooit te worden, maar ik verwacht het niet. Ik leef van dag tot dag en probeer altijd mijn best te doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties