Eddy Snelders tevreden: "Geslaagde test voor 3-4-3, maar lukt niet tegen elke tegenstander"

Koen Frans
Koen Frans
| 29 reacties
Eddy Snelders tevreden: "Geslaagde test voor 3-4-3, maar lukt niet tegen elke tegenstander"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Analist Eddy Snelders vind de 3-4-3 formatie van de Duivels een meerwaarde, maar waarschuwt voor het gebruiken van het systeem tegen sterkere tegenstanders.

De Rode Duivels namen gisteren in een ongeziene 3-4-3 formatie vlotjes de maat van een mak Cyprus: 0-3. Eddy Snelders ziet voor- en nadelen van het 'nieuwe' systeem.

"Het is verfrissend en geef je meer flexibilteit. Je kan met dit systeem wat meer variatie in de opbouw van je spel brengen", zegt Snelders aan Voetbalkrant.com. "Tegen mindere tegenstanders moeten we dit systeem verder ontwikkelen zodat het helemaal op punt staat tegen het WK 2018."

Tegen betere landen sta je toch beter met vier achteraan.

Sterkere tegenstanders

Maar Snelders ziet het systeem niet tegen elke tegenstander lukken. "Tegen betere landen sta je toch beter met vier achteraan. De andere landen zullen zich overigens ook aanpassen aan het systeem als we zo blijven spelen."

"Het kan wel een antwoord zijn om ploegen te ontwrichten waar we het anders altijd moeilijk tegen zouden hebben. Wales speelt bijvoorbeeld ook met drie achteraan en daar vonden we in alle vorige ontmoetingen nooit een oplossing voor", is Snelders hoopvol.

Moet Dries Mertens in een 3-4-3 systeem vrezen voor (nog) minder speelminuten?

Mertens slachtoffer

Dat het systeem niet voor iedereen is weggelegd, is ook wel duidelijk. "Vooral die twee flanken moeten over veel loopvermogen beschikken", vindt Snelders. "Een kolfje naar de hand van Meunier en Carrasco en tegen zwakkere tegenstanders eventueel ook voor Jordan Lukaku."

Maar Snelders ziet ook 'slachtoffers'. "Mertens is benadeeld door dit systeem, dat is een pure aanvallende buitenspeler. Vertonghen zullen we ook niet op de flank zien in een 3-4-3, daar brengt hij aanvallend niet genoeg voor."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties