In Engeland zijn ze nu al lovend over Defour: "We zien de speler die als tiener indruk maakte op Alex Ferguson"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 42 reacties
In Engeland zijn ze nu al lovend over Defour: "We zien de speler die als tiener indruk maakte op Alex Ferguson"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Steven Defour is één van de Belgische spelers die tijdens de afgelopen transferperiode besloot om zijn geluk te gaan beproeven bij een andere ploeg. De middenvelder ruilde RSC Anderlecht in voor het Engelse Burnley. Een transfer die tot dusver goed uitpakte.

“De transfer van Defour naar Burnley is een beetje onder de radar gebleven, eerlijk gezegd. Maar volgens mij zullen de Belgische supporters echter verrast zijn over goed hij zich al heeft aangepast aan zijn nieuwe club. Zijn instant impact bij Burnley is aanzienlijk”, vertelt Tribal Football-journalist Chris Beattie aan Voetbalkrant.com.

De Premier League-watcher is danig onder de indruk van de man die onder Roberto Martinez opnieuw Rode Duivel werd. “Volgens mij zal het niet lang duren vooraleer Defour aan een grotere club gelinkt wordt. Ik heb de indruk dat hij opnieuw naar zijn beste vorm – toen hij 20 à 22 jaar was – toegroeit. De verandering van lucht en cultuur heeft hem duidelijk goed gedaan.”

"We weten allemaal dat Defour talent heeft, hij is de voorbije jaren alleen een beetje verloren gelopen"

Chris Beattie

“Ik kan niet geloven dat een speler met zijn kwaliteiten serieus overwoog om in het Midden-Oosten te gaan spelen. Het is nog vroeg, maar we zien stilaan weer de speler die als tiener indruk wist te maken op Sir Alex Ferguson.”

Beattie kijkt er alvast naar uit om meer te zien van Defour. “We weten allemaal dat hij talent heeft, hij is de voorbije jaren alleen een beetje verloren gelopen. Van wat ik al van hem zag tijdens de eerste weken van het seizoen, passen Burnley en de Premier League prima bij zijn manier van spelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties