Weer geen clean sheet voor Roef: "Ik win liever met 1-0, maar fouten in de verdediging..."

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 3 reacties
Weer geen clean sheet voor Roef: "Ik win liever met 1-0, maar fouten in de verdediging..."
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gelukkig is Davy Roef een welopgevoede jongen en komen er dus niet al te veel krachttermen over zijn lippen. Nochtans heeft hij er recht toe, want als doelman hou je graag eens de nul. Maar zijn verdediging lijkt het hem niet te gunnen.

Roef is iemand die zijn ploegmaats nooit zal afvallen, al moet hij op een gegeven moment toch het hoofd geschud hebben toen hij Nuytinck onder die voorzet zag doorgaan. "Op zich zijn dat dingen die gebeuren", zei Roef rustig achteraf. "Natuurlijk had ik liever de nul gehouden, voor mij is dat toch wel belangrijk. Ik win liever met 1-0 dan met 3-1, maar de supporters zal je niet horen klagen", kon er nog een grapje af.

We zullen inderdaad veel goals zien als Anderlecht speelt, spijtig genoeg voor Roef ook in zijn doel. Hij kon nog maar drie keer op elf matchen een clean sheet laten noteren. En hij kan er zelf weinig aan doen. "We moeten de communicatie op punt zetten. Dat is één van de belangrijkste zaken in de verdediging. We werken daar elke dag aan. Of ik Bram moest troosten? Bwa, hij is ook blij met de drie punten, dat is het enige wat telt."

Op dat moment kwam Nuytinck voorbij gelopen zonder een woord te zeggen... "Fouten in de verdediging zijn bijna altijd goal hé", voegde Roef er nog aan toe.

Ik win liever met 1-0 dan met 3-1, maar de supporters zal je niet horen klagen

Maar gelukkig loopt er vooraan het één en ander rond tegenwoordig. Dat is dan weer smullen geblazen zoals Hanni en Stanciu daar de lakens uitdelen. "Na twee wedstrijden zie je al dat Nicolae zijn geld waard is. We hebben aanvallend heel veel kwaliteit en dat werpt zijn vruchten af. Onze aanval was sterk vandaag. En dat zullen ze hier wel graag gezien hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties